“Шоколадова” изненада


IMAG1973
Преди около 5 дни се сдобих с моя първи блендер и осъзнах колко всъщност полезен може да бъде един такъв кухненски уред. Особено за човек, който не употребява животински продукти и още повече, приема храната си в суров вид :)

На първо място открих вълшебството на невероятно вкусните “смутита” и това колко приятна добавка биха могли да бъдат те към ежедневното ни меню.

Всъщност те почти изцяло замениха останалата храна и в момента не спирам да екпериментирам със съчетаването на различни вкусове, за да приготвя “перфектното смути” :)

И разбира се, когато правим всичко с много любов и благодарност, резултатите са повече от впечатляващи. А тогава и вдъхновението също ни обзема (не само гладът) и създаваме наистина доста стойностни неща :)

Днес успях за пръв път да се насладя на едно такова полезно “изкушение”, което лично според моите вкусове, напълно замени шоколадовите ми нужди. Може би защото се получи под формата на една сладка, полезна, изпълваща с енергия и много, много вкусна “шоколадова изненада” :)

За да не бъда голословен, веднага ви представям и рецептата, която е толкова простичка, че всеки може да си я приготви за нула време, както обичаме да казваме :)

Шоколадова изненада

1/2 добре узрял пъпеш, 2 с.л. чиа семена, 3-4 с.л. рожково брашно, 2 с.л. мед, вода, 1-2 с.л. кокосови стърготини и приличен блендер, в който да “смелите” всичко :)

Както виждате, единственото което е нужно да направите, е да решите колко шоколадово-сладък бихте желали да бъде този уникален шейк (смути) :) Ако искате да е “по-тъмен” добавете си малко повече рожково брашно, а ако си падате по сладичкото не жалете меда :)

Имам намерение  от тук нататък да споделям всичките си най-сполучливи суровоядни експерименти, така че ако имате желание “отскачайте” от време на време към “Другата реалност” и категорията “Суровоядство” :)

You may also like...