Пречистване на черния дроб със зехтин и лимонов сок


oil resized
“Не можеш да държиш чиста вода в мръсен съд”- древна китайска поговорка

Пречистването на черния ти дроб е може би един от най-хубавите подаръци, които можеш да направиш за тялото си. Особено след като си помогнал на стомашно-чревния си тракт да се освободи от натрупалите се вещества, от които вече няма нужда.

Но всеки започва от там, от където сметне за добре, следвайки собственото си усещане за баланс.

А самата процедура е много проста и особено ефективна.

Нужно е да отделиш три дни от ценното си, забързано време и да решиш да направиш нещо добро за тялото си. Това е първата стъпка :) Не че това време ще бъде отделено единствено за прочистването, напротив, междувременно спокойно можеш да си вършиш и останалите задължения.

Добре би било, последният ден да се падне събота или неделя или просто да не си на работа и да можеш да почиваш толкова, колкото ти се иска.

Това, което е нужно, е да минеш на малко по-различен начин на хранене за тези три дни. Предимно на ябълки и прясно изстискан сок от същите плодове, плюс цвекло, а по желание и целина.

Ако по време на трите дни изгладнееш неудържимо, може да си хапнеш и салата от зеле и моркови, но за предпочитане без подправки или само с малко зехтин, тъй като подправките могат до някъде да нарушат процеса на изчистване и подготовката на стомашно-чревния ти тракт за финала на цялото ти прочистващо занимание.

IMG_7032

Количеството вода, което може да приемаш, е неограничено. Пий колкото ти се иска, дори и повече. В много случаи се чувстваме отпаднали, просто защото не сме си набавили необходимото количество вода. А телата ни са изградени от около 70-75% от нея, нали си спомняте?

На третия ден спираш с ябълките около обяд и продължаваш само на вода до около 17-18 часа, когато е нужно да се настаниш удобно на най-удобното си канапе или легло и да поставиш върху черния си дроб грейка с гореща вода (може да се купи от почти всяка една аптека, ако нямаш).

След около час в това положение, си приготвяш 2 чаши, едната от която е с прясно изстискан лимонов сок, а другата със зехтин ( по около 150-200 мл максимум) и ги изпиваш по следния начин- глътка зехтин и веднага след това глътка лимон. И недей да бързаш, важното е да изпиеш толкова, колкото можеш, без да се насилваш. Ако не последваш съвета ми, може бързо да върнеш поетото, особено, ако си с по-чувствителен стомах. Когато за първи път правех пречистването, за малко щях да стигна до там. Просто не знаех как се пие тази комбинация от течности :)

lemon_wallpaper-t2

От тук нататък всичко е много индивидуално. Продължи със загряването. При някой ефектът може да настъпи почти веднага и да се активира процеса на изчистване, който както се досещаш, става докато стоите на тоалетното гърне (гледай да си близо до тоалетната и да стигнеш навреме). При други може да се случи чак на сутринта. Всички сме индивидуални, уникални и различни. И се постарай да не се натоварваш физически през последния, трети ден. Твърде е възможно точно тогава да се почувстваш толкова енергичен, че да не знаеш какво да правиш със силата си. Почивай и я събирай търпеливо.

При едно от първите ми прочиствания се случи точно това и реших, че мога да отида до върха на близката планина, след това до залата за катерене за някой и друг час и отново до планината :) Е, направих го, но вечерта не премина по възможно най-добрия начин и отделените отпадъчни вещества от черния ми дроб бяха съвсем малко. Енергията ти ще бъде нужна за самия процес на изчистване.

При мен първият път беше доста продължителен. Може би състоящ се от около 15-20 посещения на тоалетната. Легнах си рано сутринта, между 3-4 часа, а когато се събудих, вече знаеш :) Ако ли не, може да прочетете ето тук.

Добре би било на следващия ден да се храниш по-леко, по възможност със същата салата от зеле и моркови, която ще изиграе ролята на метличка, допълнително почистваща червата и стомаха ти. И ако вкусът на зехтина не ти е все още неприятен, сложи си обилно и от него :)

Варианти на това прочистване има много, но точно този е, който използвам аз и който зная, че работи със сигурност. Не само за мен, но и за много от моите приятели, които в момента го правят редовно и са много щастливи от факта, че са опитали. Наистина, разликата в нивото на енергията ни преди и след, е много голяма.

А ако междувременно сте взели мерки и за хигиената на мислите си, то ефектът е още по-силен :)

Пожелавам ти успех и крепко здраве!

***

Ако имаш какво да добавиш, моля използвай възможността за коментар по-долу. И сподели тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря!

 

You may also like...

60 Responses