Методът на Вим Хоф за съзнателно контролиране на имунната система


вим хоф

Вим Хоф, многократен носител на рекорди на Гинес, е способен да издържа на екстремни температури. Покорил е Еверест и Килиманджаро по шорти и маратонки, способен е да бяга маратон в пустинята при температура на въздуха от 50 градуса по Целзий, без храна и вода. Всичко това е благодарение на метода Вим Хоф и неслучайно той си е спечелил прозвището “Ледения човек”.

Според него, методът  Вим Хоф ви позволява да контролирате отделните системи на организма и най-важното – съзнателно контролиране на имунната система, така че да  бъде в състояние да устои на всяко заболяване, включително и рак.

Този метод прилича на изпадане в медитативно състояние и практикуване на йога, но  си има и характерни  особености при дишането. Описаните по-долу упражнения помагат на кислорода да насити кръвта и да  достигне до всяка клетка на организма.

Отпуснете се и затворете очи

Заемете позиция, удобна за медитация. Уверете се, че спокойно може да вдишвате и издишвате без нещо да ви пречи. Това упражнение е най-добре да се прави, след като се събудите  на празен стомах.

Събудете вътрешния огън

Дълбоко вдишайте, докато не почувствате лек натиск върху вътрешната страна на слънчевия сплит. Задръжте тази позиция, а след това издишайте напълно. Задръжте пак. Повторете 15 пъти.

30 мощни вдишвания

Представете си, че надувате балон. Вдишайте през носа и издишайте силно през устата (на кратки интервали). На вдишване, стомахът е прилепнал, а издишването става с облекчение.

Сканирайте тялото си

По време на изпълнението на 30 мощни вдишвания “погледнете”  тялото си и  се концентрирайте, колкото е възможно. Опитайте се да разберете на  кои органи им липсва енергия, както и  кои работят на свръх обороти . Опитайте се да изпратите енергия  до желаното място. Почувствайте тялото си изпълнено с топлина и любов, като всяка негативна мисъл изчезва завинаги.

Спокойствие

След изпълнението на 30 мощни вдишвания поемете максимално количество въздух, издишайте и задръжте, до колкото ви е възможно. Отпуснете се. Представете си как кислорода достига до всяка клетка на организма.

Възстановително дишане

Отново вдишайте  максимално количество въздух, почувствайте как се разширяват гърдите и се отпуснете. Задръжте дъха си за около 15 секунди. Направлявайте енергията съзнателно и я насочете към всички блокажи, които усетите. Насочете я и към “тъмните места” по тялото. Усетете светлината във вас. Отпуснете се.

Започнете практикуването на тези упражнения постепенно – с един или два цикъла, като постепенно увеличавате  техния брой. Ако се почувствате замаяни или усетите болка, легнете по гръб, поемете си дълбоко въздух и спрете упражненията.

Моля сподели тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря ти!

You may also like...