Коледен крем с тиква, мед и рожково брашно


крем

Казват, че в дните покрай Рождество Христово се случват чудеса. Истината е, че чудеса се случват всеки един ден, но повечето от нас не осъзнават това. За мен е чудо фактът, че мога в момента да споделям вчерашната си рецепта за крем с тиква и рожков с всички вас :)

Всъщност всеки един момент на тази прекрасна земя е едно истинско чудо. Ако се замислим, макар и за кратко какво и как се случва с физическите ни тела и колко необятно обширна е силата, която стои зад това да успяваме да функционираме по подобен, уникален начин в тази физическа плоскост и да си комуникираме по между си. Темата е дълга, а идеята е по празниците да се поглезим с вкусен, суров крем от тиква и рожково брашно, така че няма да навлизаме кой знае колко детайлно в нея :)

Един от подаръците, които получих вчера, беше торбичка с прясна, домашно отгледана тиква, която малко по-рано беше претърпяла лека трансформация, а именно отделяне на нейния сок за питейни цели ;) Остатъкът беше една чудесна възможност да направя поредния си експеримент и да приготвя суров тиквен крем, който бих казал се получи доста сполучлив :)

Коледен крем с тиква и рожков 

♥ 300 г сурова, изстискана тиква (предполагам, че може да бъде и настъргана, без да се отделя сока, но ще стане крем, а не пай :)) ♥ 2 с.л. тахан ♥ 2 с.л. мед ♥ 30 г рожково брашно (приблизително, в зависимост от индивидуалното предпочитание) ♥ 50 г смлени орехови ядки

За смесване на всичко използвах кухненски чопър, след което си помогнах с една обикновена лъжица. Мисля, че блендерът в случая би свършил по-добра работа, но тогава ще се наложи да сложим орехите след смилането, за да хрупат приятно в нежната консистенция на крема :)

Да ви е сладко и много празнично и весело! :)

IMAG2590

 

 

You may also like...