Десет правила, за да бъдеш човек


Ginger Man and Wife

Всеки сам си създава правилата в играта наречена “Живот”.

От друга страна някой от тези правила са общовалидни.

Чери Артър- Скот ни е изброил няколко:

1. Ще получиш тяло. Можеш да го харесваш или не, но то ще си остане с теб по време на целия ти престой.

2. Ще учиш уроци. Записан си в училището наречено  “Живот”.

3. Няма грешки, само уроци. Растежът е процес на опити, грешки и експериментиране. “Провалилите” се експерименти са също толкова съществена част от процеса, както и “проработилите” такива.

4. Уроците се повтарят, докато не бъдат научени. Всеки един урок ще Ви бъде поднасян в различна форма, докато не го научите. След като направите това, преминавате към следващия урок.

5. Ученето на уроци никога не свършва. Няма част от живота, която да не съдържа своите уроци. Ако все още си жив, това означава, че има още уроци за учене.

6. “Там” няма по- добро място от “тук”. Когато твоето “там”  се превърне в “тук”, ти просто ще приемеш още едно “там”, което ще изглежда по-добре от последното “тук”.

7. Другите хора са твои огледала. Не можеш да обичаш или да мразиш нещо в някой друг човек, освен ако то не рефлектира с нещо, което обичаш или мразиш у себе си.

8. Какво ще направиш с живота си зависи единствено от теб. Притежаваш всичките ресурси и инструменти, от които се нуждаеш. Как ще ги използваш зависи единствено от теб. Изборът е твой.

9. Отговорите на всички въпроси свързани с живота са вътре в теб. Всичко, от което имаш нужда е да гледаш, да слушаш и да вярваш.

10. Скоро ще забравиш всичко това.

Моля сподели тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря!

You may also like...