Да минеш на “сурово”


Composition with vegetables and fruits in wicker basket isolated
Днес е 11-ят ден, откакто започнах втория си суровояден експеримент.

И определено мога да ви кажа, че резултатите от него до този момент са повече от добри.

Енергията в тялото ми се повиши значително още на 3-я ден и реших, че мога да стартирам своевременно с още един експеримент, този път свързан с физическото натоварване на организма ми.

Още на 6-я ден успях да подобря собственото си време за велоизкачване по една от любимите си дестинации. За него по-подробно можете да прочете в “Да надминеш себе си”.

След това реших да премина към по-трудния от маршрутите, по които обикновено карам, и само за 3 изкачвания, успях да сваля времето с повече от 15 минути. За да допълня картинката, обаче, реших да включа и една серия от упражнения, която научих, докато тренирах с войниците от морската пехота на САЩ миналото лято. Тя се състои в това да правим серия от различни упражнения с определени повторения, без почивки. Веднага давам за пример, IMAG2005моята тренировка.

20 лицеви опори, комбинирано натоварване на коремните мускули с три различни упражнения по 10 повторения, набирания на тренировъчния борд за катерене до отказ, упражнение за рамене с леки тежести-15 повторения.

След всеки цикъл се почива 15 секунди, за да вдишаме дълбоко два пъти и продължаваме, докато направим 3, 4 или 5 серии. Обикновено след карането на колело, вече съм изразходил около 800-900 КCal и правя максимум 3 серии, но когато пропусна въртенето на педалите ( нещо което правя на всеки два дни, поне за сега) правя 5 серии.

Заедно с колоезденето и медитативните практики и йога преди това, всичко общо се събира в около 4 астрономически часа, от които между 2 и 2.5 с по-голяма интензивност и определен кардио ефект. Започвам в 5:00 и около 9- 9:30 съм излязъл от банята, готов за подвизи :)

Имайки се предвид приличните количества титаний, с които се е сдобило тялото ми през годините и факта, че на няколко пъти лекарите са ме “отписвали”, мисля че се справям прилично на физическо ниво, а и не само :) Всъщност това не е нищо повече, освен поредното доказателство, че всеки един от нас е способен на така наречените “чудеса”. Но за това повече в ” Другата реалност“.

Подобни тренировки, разбира се, е нужно да се започват постепенно и внимателно, тъй като е твърде възможно допълнителната сила и енергия да ви “подлъже” и да претоварите тялото си или някоя определена част от него. За това и в момента леко ме понаболява лявото рамо и вратът :) Така че ви моля да внимавате. Със сигурност нямате нужда от подобна опитност, въпреки че за повечето от нас това е единствения начин да се учим :)  Мисля да продължа с експеримента до момента, в който тялото ми ми дава положителна обратна връзка. Съветвам ви и вие да наравите същото, ако решите да експериментирате по подобен начин.

Нещо важно, с което започвам тренировката си, е да си направя едно питателно смути (“Зелена езелена енергиянергия”), в което да комбинирам поне една или две суперхрани за допълнителна енергия. Обикновено ползвам мед и чиа семена, а към тях добавям и малко ленено семе, магданоз и пъпеш и други вкусни неща :)

Това ме зарежда с необходимата енергия, калории и захар, за да стартирам в което и да било от начинанията си, особено в тези, които описвам малко по-горе :) Подобна напитка на някой би дошла в “повече”, тъй като храните смесени в нея според някой са несъвместими, но на мен ми е идеална, имайки се предвид калориите, които изразходвам, а и определено чувствам тялото и най-вече стомаха си добре след като изпия нещо подобно.

Все пак се консултирайте с вътрешното си усещане или интуиция ( или гуугъл ;) ) и вземете собствено решение.

Но да се върна на останалите позитивни ефекти от суровоядството, които не са само на физическо ниво.

Концентрирането по време на медитация стана още по-лесно и след това през целия ден чувствам леко и блажено спокойствие, съчетано с неимоверно изострен ум, който ми служи по чудесен начин, докато върша ежедневните си задачи. А и комуникацията с хората около мен стана още по-интересна, тъй като умът ми реагира в различните ситуации много по-бързо :)

Изобщо се нося през света в едно приятно състояние на осъзнатост, игривост и дори лека еуфория :)

Последните състояния съвсем естествено се пренесоха и по време на семинарите ми и по обратната връзка на хората, която получих, резултатите са също прекрасни. Водените визуализции и медитации се изчистиха и станаха още по плавни и ясни ( тъй като всички са интуитивни), самата комуникация и развоя на цялото съпреживяване стана много по-наситено и ярко и в крайна сметка изобщо не усетихме кога са минали 7-8 часа :)

Сънят ми стана много по-дълбок и обикновено се будя преди алармата на телефона ми да звънне. А тя е нагласена за 5:00 за всеки един ден от седмицата, което означава, че спя между 5 и 6 часа на денонощие.

Ще продължа да ви държа в течение как протича експериментът.

А скоро ще споделя и някой факти от първия 40- дневен, въпреки че за него съм писал с подробности във втората си книга “Медицината на новото време:)

Накрая единственото, което мога да добавя, е че никога не съм се чувствал по-добре физически и ментално, както докато съм на сурова храна.

Да дадем възможност на тялото ни да се балансира и да приема всичко, от което има нужда в най-чистия му вид, е един безценен дар за нас самите.

Вече от вас зависи, какъв подарък искате да си направите ;)

…следва продължение…

You may also like...