Българските суперхрани 2


Българските суперхрани 2

 

Съдържание

1.

Райската ябълка – „божественият огън“

райска ябълка

2. Елдата – зрънце за милиони

елда

3. Конопът – забранената суперхрана и билка

коноп

4. Гулията – съкровище в земята

гулия

5. Просото – „златният ечемик“

просо

6. Нахутът – пустинният воин

нахут

7. Бъзът – чудодейното растение

бъз

8. Нарът – символът на плодовитостта

нар

9. Лечебната сила на мушмулата

мушмула

10. Кестенът – дървото на мъдростта

кестен2

11. Лененото семе – храната на бъдещето

ленено семе

12. Пащърнакът – естественият афродизиак

пащърнак

13. Сусамът – „символ на безсмъртие“

Сусам 1

14. Броколите – антиоксидантният лечител

броколи

15. Червеното цвекло – лекът за сто болести

червено цвекло

16. Кейлът – новият цар на листните зеленчуци

кейл

17. Левурдата – див чесън за здраве

левурда

18. Многостранните таланти на карфиола

карфиол

19. Рожковът – универсалният подсладител

рожков

♥♥♥

Увод

Уникалното разнообразие на Майката Природа е толкова богато, че бихме могли да разказваме за неговите чудеса в продължение на стотици страници. Целта на настоящата книга е малко по-различна. Да разгледаме кои са безценните суперхрани, които българската земя ни предлага. Ако сте имали възможност да се запознаете с първата част на „Българските суперхрани“, вече сте разбрали, че на една ръка разстояние от нас имаме наистина безценно богатство, което можем да използваме, стига да вземем съзнателното решение за това.

На следващите страници ще продължим с нашето пътешествие в царството на суперхраните. Ще разгледаме деветнайсет на брой растения, които имат силата да променят начина, по който се чувстваме, дарявайки ни с полезните си вещества, които са произвели чрез една вълшебна симбиоза между слънцето, земята и водата.

Ако го направим разумно, с ясното знание, че искаме да балансираме своята безкрайно интелигентна съвкупност от физическо тяло, ум и съзнание, даваме заявка за живот, изпълнен с крепко здраве и хармония. Независимо откъде решим да започнем, ние вече поемаме съзнателно по пътя на собственото си развитие като човешки същества, чиято цел е да еволюират до нива, които всъщност все още са немислими за мнозина от нас. Но времената, за щастие, се менят и всички ние живеем в етап на интензивно самоусъвършенстване, което все по-ясно ни тласка към подема, от който всички се нуждаем. Подем, който ще промени както нас самите, така и света, който ни заобикаля. Способността на българските суперхрани да синтезират всичко, от което се нуждаят нашите физически тела, подпомага осъществяването на този процес. А те, както ще разберете по-нататък, са достатъчно разнообразни и често ни изпълват с искрено учудване и разбиране за това колко многообразен е заобикалящият ни свят.

Откъс от книгата “Българските суперхрани 2″ на Георги Жеков