Магията на подреждането


magiqta na podrejdaneto

Честно да си призная, подреждането винаги е било заложено дълбоко вътре в мен. Било то на дрехи, сувенири или каквито и други вещи да се сетите. До толкова, че чак на моменти на някои хора им се е струвало доста крайно. Не и за мен, разбира се.

В подреждането наистина се таи специална енергия, която ни дава възможност да минем отвъд физическата проява на света, който ни заобикаля и да надникнем вътре в себе си и да видим има ли някакъв ред там или цари неописуем хаос.

Възможността да дадем на самите себе си време да подредим къщата и вещите в нея, е възможност да подредим мислите си, да видим насъбраните емоции в нас, и ако сме достатъчно вдъхновени, да разберем кои от тях вече не ни служат и да ги освободим с благодарност от живота си.

По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, зная това много добре. Изхвърлил съм от домовете, в които съм живял десетки торби с дрехи и още толкова с ненужни вече дрънкулки. И с този акт съм освободил много ново място за следващите, които да навлязат в ежедневието ми, ако изобщо съм решил, че са ми нужни.

С времето останах с един, единствен куфар, в който мога спокойно да събера всичките си дрехи и окрасяващи дома ми вещи, които наистина ми носят радост. И куфарът постепенно олеква, с което се освобождавам от всичко, което вече не ми служи.

Всяка една вещ е свързана с определена емоция, която сме изпитали, когато сме се сдобивали с нея. Понякога е спомен от детството за нещо, което сме искали да имаме, но не сме могли да си позволим да си купим.

В живота ми има много примери за това и все още се хващам как понякога ме запленяват чифт обувки, които най-вероятно никога няма да сложа на краката си (като 15-годишен хлапак носех 45-46 номер и намирането на обувки беше почти невъзожно, а тези които почти ми ставаха, най-често ми правеха неприятни мазоли и ми носеха повече болка, отколкото радост).

Но защо всъщност съм се раздърдорил така нашироко за темата “подреждане”? Защото много от нас имат нуждата да направят точно това под една или друга форма. Да подредиш гардероба и дома си е пряко свързано с това да успееш да останеш насаме и да подредиш мислите и чувствата си, да си позволиш да се обърнеш навътре, където започва и свършва всичко.

Но целта на тази статия не е да пиша нова книга за подреждането и неговата уникална стойност, а да споделя с няколко думи (очевидно повече от няколко) впечатлението ми от младата Мари Кондо и нейната “Магия на подреждането”, след която съм на път да намаля още по-драстично рафтовете си с книги и да пренаредя гардероба си (последното всъщност направих преди да седна да пиша тези редове).

Та може би вече ти е ясно какво е мнението ми :)

А ако не е, то просто прочети книгата и се възползвай от съветите в нея. Те са изцяло практични и лесни за следване.

Защото да подредиш дома си, много често означава да подредиш живота си.

Тъй като “каквото е вътре, такова е и навън”.

Приятно подреждане!

 

магията на подрежданетоКнигата можеш да поръчаш от сайта на ИК “Бард” с 20% намаление.

  *ИК „Бард“ е партньор на drugata-realnost.com

You may also like...