15 цитата за щастието, които ще ви накарат да се усмихнете


happy

1. Когато се усмихваш на живота, в крайна сметка заживяваш живот, който си струва усмивката.

2. Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от нечие одобрение.

3. Едно от най-освобождаващите неща в живота е, че не сме длъжни да харесваме всички, нито всички са длъжни да ни харесват, и всичко това е ОК.

4. Когато някой каже, че сте се променили, това не винаги е нещо лошо. Понякога просто означава, че сте спрели да живеете по техните изисквания.

5. Никога не се срамувайте от това как се чувствате. Имате правото да изпитвате всякакви емоции и да следвате път, който ви прави щастливи.

6. Не можете да основете представата си за щастие и успех върху мненията и очакванията на другите хора.

7. Работи, за да си създадеш живот, който на теб ти изглежда правилен, а не който изглежда правилен на всички останали.

8. Може би нещото, от което се боите, е точно онова, което трябва да направите. Понякога животът е тъкмо това – да рискуваш всичко за мечта, която никой друг не може да види освен теб.

9. Най-надеждният начин да предвидиш бъдещето, е да го създадеш. Участвайте в живота, вместо просто да го гледате отстрани.

10. Нищо не е по-красиво и силно от усмивката, която си е проправила път през сълзи.

11. Трикът е да се наслаждавате на живота си днес. Недейте да го размивате в чакане на по-добри дни.

12. Обръщайте внимание на малките неща, защото когато започне да ти липсва „доброто старо време”, имаш предвид преди всичко малките неща, като например просто да се посмееш с някой специален човек.

13. Каквото и да правите, недейте да се вглъбявате върху това, което разваля деня ви. Усмихвайте се и бъдете благодарни. Животът е прекалено кратък, за да го губите в негативност.

14. Правете дълги разходки. Отдавайте се на хубави дълги разговори. Обръщайте внимание на момента. Пребройте нещата, с които сте благословени от живота. Оставете всичко за малко, дишайте и просто бъдете.

15. Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите, които са отвъд теб.

Моля споделете тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря Ви!

You may also like...