15 вдъхновяващи цитата от Стив Джобс


Steve Jobs

1. Да бъда най-богатият човек в гробищата не означава нищо за мен… Да заспивам вечер с мисълта, че сме създали нещо прекрасно… ето това има значение.

 

2. Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.

 

3. Единственият начин да вършиш отлична работа е да обичаш това, което правиш. Ако не сте го открили още, продължавайте да търсите! Не се примирявайте! И както при всички въпроси, свързани със сърцето, то ще ви подскаже кога сте го намерили.

 

4. Не се замислям много на колко години съм. Ставам сутрин и това е нов ден.

 

5. Мисли за вчера,мечтай за утре, живей днес!

 

6. Не можете да видите цялата картина, като гледате единствено напред. Можете да го направите само като гледате в миналото. Затова трябва да вярвате, че всичко ще си дойде на мястото в бъдещето. Трябва да вярвате в нещо- в интуицията си, в съдбата си, в живота си, в кармата, в каквото и да е. Този подход никога не ми изневери и промени всичко в живота ми.

 

7. Мисля, че един от най-ценните ресурси, скойто разполагаме, е свободното ни време.

 

8. Никой не иска да умре! Дори хората, които искат да отидат в Рая, не искат да умрат и да отидат там. Въпреки това смъртта е крайна спирка, която очаква всеки от нас. Никой не я е избегнал. И така трябва да бъде, защото смъртта е най-доброто изобретение на живота. Тя е агентът на промяната.

 

9. Това е една от моите мантри- яснота и опростеност. Простото може да бъде по-трудно от сложното. Трябва много упорито да работиш, за да прочистиш мисленето си така, че да създадеш нещо просто. Но в края на краищата си заслужава, защото веднъж озовеш ли се там, можеш да местиш планини.

 

10. Моят бизнес модел са “Бийтълс”. Те са били четири момчета, които са държали негативните си страни под контрол. Балансирали са се един друг и общото е било много повече от сумата от отделните части. Ето така виждам аз бизнеса, великите неща никога не се правят от един човек, те се правят от група хора.

 

11. Не можеш да погледнеш назад и да си кажеш: Боже, колко ми се иска да не ме бяха уволнявали, колко ми се иска да бях това, колко ми се иска това и онова. Всичко това няма значение. Затова нека изобретяваме утрешния ден, вместо да се тревожим какво се е случило вчера.

 

12. Бъди мярка за качество. Някои хора не са свикнали със среда, в която съвършенството е стандарт.

 

13. Не можеш да предвидиш какво ще се случи, но можеш да усетиш посоката, в която вървиш. И това е най-близкото, до което можеш да достигнеш. След това отстъпваш назад, за да не пречиш, и нещата просто оживяват пред теб.

 

14. Хората казват, че трябва да влагаш много страст в това, което правиш. Абсолютно вярно е. Причината е, че работата е толкова трудна, че без страст всеки рационален човек би се отказал.

 

15. Не приемайте всичко толкова насериозно. Ако искате да живеете живота си креативно, като творец, не се обръщайте назад. Трябва да притежавате волята да обърнете гръб на това, което сте правили, и на човека, който сте били.

 

Моля споделете тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря Ви!

You may also like...