Дванадесет вдъхновяващи цитата от Паулу Коелю


jaume-plensa-nomade

1. Когато се страхуваш от промяна

“Когато най- малко очакваме, животът ни поднася изпитание, за да тества куража и желанието ни за промяна. В такъв момент няма смисъл да се преструваме, че нищо не се е случило или да претендираме, че не сме готови. Предизвикателството няма да ни чака. Животът не поглежда назад. Една седмица е повече от достатъчна, за да решим дали да приемем съдбата си.”

2. Когато си неразбран и недооценен

“Не давай обяснения. Приятелите ти нямат нужда от тях, а враговете няма да ти повярват.”

3. Когато се чувстваш разочарован при падение или грешка

“В живота има страдание има и загуби. Никой не може да ги избегне. Но е по- добре да загубим някои от битките, в които се борим за мечтите си, отколкото да бъдем победени, без изобщо да знаем за какво сме се борили”

4. Когато не си сигурен кои са истинските ти приятели

“Истинските ни приятели са тези, които са с нас, когато ни се случват хубави неща. Те ни поздравяват и се радват на успехите ни. Фалшивите приятели се появяват единствено в тежки моменти с тяхната собствена тъга и съчувствено изражение, когато всъщност нашето страдание им помага да утешат собствения си нещастен живот”

5. След раздяла

“Когато някой си тръгва, той го прави, защото някой друг трябва да се появи”

6. Когато се чувстваш надвит от всичко в живота

“Затвори някои врати днес. Не от гордост, неспособност или арогантност, а просто, защото те не водят наникъде”

7. Когато е нужно да оставиш нещо зад себе си

“Винаги е важно да знаеш кога нещо е достигнало до своя край. Затваряне на кръгове или приключване на различни части, няма никакво значение как ще го наречем. Това, което е от значение, е да оставим в миналото моментите, които са свършили”

8. Когато се страхуваш да обичаш

“Любовта винаги е нещо ново. Независимо от това дали обичаме веднъж, два или десетки пъти, ние винаги заставаме лице в лице с нова ситуация. Любовта може да ни изпрати или в ада или в рая, но винаги ни води до някъде. Нужно е просто да я приемем, защото тя ни подхранва. Ако я отхвърлим, умираме от глад, защото сме изоставили куража да се протегнем и да откъснем плодовете от дървото на живота. Трябва да приемем любовта там, където я открием, дори търсенето да продължи часове, дни и седмици изпълнени с тъга. В момента, в който се обърнем към любовта и тя се обръща към нас. И ни спасява.”

9. Когато чувстваш, че не можеш да продължиш напред

“Казано е, че най-тъмния час на нощта е този преди изгрева.”

10. Когато се чувстваш притиснат от чуждите очаквания

“Всеки вярва, че главната цел в живота е да има няккъв план. Хората не се питат дали този план е техен или е бил създаден от някой друг. Те натрупват опит, спомени и чужди идеи, повече отколкото могат да приемат. И затова забравят за своите собствени мечти.”

11. Когато загубиш нешо или някой, който обичаш

“Трагедията винаги води до радикална промяна в живота ни. Промяна, която е асоциирана с един основен принцип- загубата. Когато сме изправени пред такава загуба, няма смисъл да се опитваме да поправим случилото се, а е най- добре да се възползваме от пространството, което се е открило пред нас и да го запълним с нещо ново.”

12. Когато удариш на камък

“Когато нямах какво повече да губя, бях дал вече всичко. Когато спрях да бъда този, който съм, намерих себе си. Когато преживях унижението и въпреки това продължих напред, аз разбрах, че съм свободен да избера собствената си съдба.”

 

Източник: http://www.lifehack.org/articles/communication/15-inspiring-quotes-paulo-coelho-pull-you-through-the-hard-times.html

You may also like...