12 вдъхновяващи цитата от Дийпак Чопра


DeepakChopra1

 

Д-р Дийпак Чопра е човек събрал в себе си мъдрост и знания, разпростиращи се в много и различни насоки. Лекар-ендокринолог, философ, писател, учен и духовен водач,  д-р Чопра е написал повече от 70 книги, чрез които е достигнал до сърцата на милиони хора по целия свят, включително и моето… Ето и 12 негови цитата, които ще докоснат и вашето сърце:

1. “Любовта е най-голямата благодат. Когато душата ти е изпълнена с любов, вече няма да имаш място за страх и омраза… Позволи си да прощаваш на себе си и другите и ще разбереш колко по-щастлив и свободен можеш да бъдеш.”

2. “Хората непрестанно се стремят към сигурност, но стремежът към нея е твърде илюзорен. Всяка обвързаност  е признак за несигурност. Този, който се стреми към сигурност, я преследва цял живот и никога не я постига.”

3. “Всеки един човек има уникална дарба и неповторим талант, които да подари на другите.”

4. “Когато съчетаем своя уникален талант със служене на хората, ние сме открили своята цел в живота.”

5. “Освободи се от нуждата да получаваш позволението на другите. Ти не зависиш от ничие одобрение.”

6. “Здравето е състояние на душевно равновесие.”

7. “Миналото е история, бъдещето е мистерия, а настоящият момент е дар.”

8. “Ти мразиш или обичаш у другите това, което обичаш или мразиш у себе си.”

9. “Вземете решение да давате, където и да сте, с когото и да сте. До момента, в който давате, ще получавате. Колкото повече давате, толкова по-силна ще става вярата ви в чудодейното действие на този закон. И тъй като ще получавате повече, възможностите ви да давате също ще се увеличат.”

10. “Откажете се от обвързаността с известното, направете стъпка към неизвестното и ще навлезете в полето на всички възможности.”

11. “Независимо какво ще си помислят другите, и пред какви предизвикателства ще се изправиш, няма по-голямо щастие от това, да се осмелиш да бъдеш това, което си.”

12. “Най-здравословният отговор на живота е радостта.”

 

Книгите на д-р Дийпак Чопра можете да закупите от сайта на издателска къща “Бард” с 20% отстъпка от коричната цена.

Моля споделете тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря Ви!

 

You may also like...