Да минеш на “сурово”- ден 16-ти


flickr-raw-food-nataliemaynor-300x225Утрешното ми заминаване за северния бряг на Черно море не означава, че прекъсвам суровоядния си експеримент, дори напротив.

Истината е, че ще бъде още по-голямо предизвикателство да бъда на сурова храна, докато пътувам. Още повече, че имам намерението да оставя автомобила си на паркинга и да направя нещо, което не съм правил от много време. Да пътувам на стоп :)

Да, на стоп. Напоследък усещам как ми е станало много приятно да стоя в зоната си на комфорт с всичките удобства на съвременното ежедневие- електроуреди (като новия ми блендер, към който усещам, че постепенно се пристрастявам), компютри, автомобили, телефони и т.н. Не че няма да взема част от тях със себе си (поне мобилния си телефон), но със сигурност ще оставя доста от изброените неща вкъщи ( всъщност и поради тази причина, няма да мога толкова активно да бъда във виртуалното пространство)

Както знаете няма как да привлечем нещо ново и вълнуващо в живота си, ако не излезем от въпросната комфортна зона.

Единственият начин да се учим и да придобиваме нови опитности, е като позволим на новото да навлезе в личното ни съществуване. Или поне аз не зная друг вариант.

Хубаво е понякога да бъдем спонтанни и интуитивни и да се оставим поне за няколко момента да бъдем водени от сърцата си. Обикновено в подобни случаи се случват доста интересни неща :)

Но да се върна на експеримента. След вчерашния почивен ден, тази сутрин излязох с колелото и както и очаквах, с лекота достигнах до крайната си точка, след което се прибрах и направих останалата част от тренировката си, без кой знае какво задъхване. През целия ден до момента се усещам зареден с енергия и като че ли дори се увеличава. Още повече след съобщенията, които получавам от хората, които желаят да се присъединят към утрешната ни среща във Варна :) Много съм щастлив, че ще видя на живо някой от вас :)

Със сигурност съм решил да заменя колоезденето или с бягане или с плуване, а може и с двете в равни съотношения, както и с катерене над дълбоките води, разбира се :) Камен бряг позволява това и мисля да се възползвам максимално от неговите красоти.

Но както споменах малко по-горе, истинското предизвикателство ще бъде да съм на “сурово”, докато пътувам и то без да имам възможност да нося кой знае колко багаж. А така и експериментът ще стане още по интересен :) (искрено се надявам моите приятели-катерачи да са си забравили вкусните подправки за чудните ястия, които приготвят след катерене)

В момента си подготвям бурканчетата и торбичките с ядки и суперхрани, които ще взема със себе си, а вече по пътя ще реагирам според ситуацията.

Със сигурност зная, че ще бъде едно прекрасно няколкодневно преживяване :)

Ще ви държа в течение :)

п.с. Между другото съм подготвил и още някоя и друга вкусотия, която да се появи тук, в сайта, докато ме няма. Така че, ако решите, може да хвърляте по едно око от време на време ;)

Дискутирайте този пост в Гуугъл+

 

You may also like...