Шоколадово-ментова награда


шоколадова изненада

Спомняте ли си вкусът на чудните шоколадови бонбони с ментов пълнеж? “After eight” мисля, че се казваха.

Е, аз си го спомням и то често, тъй като едно от нещата, които ми беше малко по-трудно да откажа е шоколадът. А когато е смесен и с вкуса на ментата, ставам просто неудържим :)

Всъщност, какаото може би е една от най-мощните суперхрани на планетата с нейните антиоксидантни качества и ценни съставки.

Факт е, че при употребата й се отделят допълнително количество ендорфини,  които я правят така наречената “храна на щастието”.

За мен, обаче, допълнителният ендорфин не е добър вариант. Просто си създавам достатъчно по време на медитативните практики, които използвам и когато хапна шоколад, нещата излизат буквално извън контрол :)

Не мога да си намеря място, сърцето ми тръгва да изскача от гърдите ми и енергията в тялото ми се покачва до прекалено високи нива, имайки се предвид, че и без това са си такива :)

Та поради тази причина, с една прекрасна моя приятелка, решихме да се “наградим” с нашата спонтанна “Шоколадово- ментова награда” :) Ето и рецептата:

Шоколадово- ментова награда

1/2 добре узрял пъпеш, 100 г  предварително накиснати бадеми, 3 с.л. рожково брашно, 7-8 листенца прясна мента, 1 с.л. чиа, 2 с.л. мед и вода.

Първо слагаме накиснатите ядки, покриваме ги с вода и ги разбиваме на мляко. След това добавяме всичко останало, заедно с малко вода и продължаваме с разбиването, докато се получи хубава еднородна смес ;)

Тук има и един малък трик. Ако искате да се получи по-гъста и кремообразна смес, подходяща за замразяване и създаването на прекрасен сладолед или лек крем, то не слагайте вода :)

Наздраве! :)

Моля сподели тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря!

You may also like...