Чудото на содата


содата

Не един и два пъти съм попадал на разнообразни източници, които са ми давали информация за многобройните качества на содата бикарбонат.

“Чудото на содата” на д-р Пени Стануей разшири още повече кръгозора ми в тази посока и то по един доста приятен начин.

Структурирана в няколко основни графи, книгата дава ясна представа как точно действа содата и защо всъщност се използва по стотици начини в нашето ежедневие- за лечебни цели, в козметиката, в домакинството и кулинарията.

Особено ми допадна частта, в която беше подробно разяснена нейната роля за алкализирането на човешкия организъм и поддържането на алкално-киселинния баланс. И тъй като аз самия отделих цяла глава на този въпрос в “Медицината на новото време”, ми беше крайно интересно да мина през изводите, до които е стигнала д-р Стануей при написването на своята книга.

А те са на базата на достатъчно изследвания, които да докажат, че ацедозата в човешкото тяло води до развитие на основните болестни симптоми и дисбаланси, които така добре познаваме в съвременното ни ежедневие. Започвайки по азбучен ред от артрита и астмата, преминавайки през безплодието, депресията и диабета, страниците на книгата ни водят към най-тежките онкологични заболявания и кожни проблеми, давайки един и същ съвет при всички- “Преминете към алкалообразуваща диета.”

Човешкото тяло е една перфектно саморегулираща се система и единствено от нас зависи дали ще функционира по възможно най-добрия начин. Изборите, които правим във всеки един момент, било то свързани с храненето и алкализирането на организма или физическата, ментална и духовна активност, са основната причина да бъдем здрави или не. А какъв избор ще направим зависи единствено и само от нас самите. Най-добрият вариант е да вземем решение на базата на добре подбрана и подложена на определено съмнение информация, която да въведем в собствения си живот.

И въпреки че се отплеснах малко от основната ни тема, в този ред на мисли ще завърша с това, че д-р Пени Стануей дава точно такава информация. И не казвам, че е нужно да използваме всичко споделено от нея. Но със сигурност можем да разширим знанията си и да допълним начините, по които да използваме тази многостранно развита субстанция, наречена сода бикарбонат.

А когато след взетото решение последва и действие, то резултатите в даден момент също ще бъдат налице.

 ♦♦♦

chudoto-na-sodata-300x432  Книгата можеш да поръчаш от сайта на ИК “Бард” с 20% намаление.

  *Изд. „Бард“ е партньор на drugata-realnost.com

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...