Три въпроса, които да си зададеш, преди да навлезеш в интимна връзка


Unclutched-Couple

“Любовта не се подчинява на нашите очаквания, а на нашите намерения”~         Лойд Стром

Каква е причината да не успяваме да бъдем в хармония при интимните си отношения с хората в живота ни?

Oтговори има много. Аманда Крисчън, обаче, ни дава няколко въпроса, върху които да се замислим.

***

От:

Аманда Крисчън

Преди известно време направих нещо радикално; навлязох във връзка с намерението да разширя любовта си, като съзнателно си поставих целта да се стремя към мир.

Самото намерение да изпитам колкото се може повече любов, с което започна тази връзка, беше също толкова ясно в момента, в който решихме да я прекратим. Междувременно се почувствах дълбоко свързана, разбрана и обичана.

Кое беше различното, което ми позволи да изпитам това ново ниво на мир и любов? Какво в тази връзка създаде възможността да се разделим с любов и мир в сърцата ни?

Докато при другите ми връзки имах усещането, че страхът ме сграбчва все по- силно, при тази беше обратното- освобождавах се от страха все повече.

И каквото и да бях направила различно този път, исках да го осъзная и разбера. Оказа се, че разликата е в това да си задам три въпроса, които чудодейно да променят начина, по който да развия връзката си.

Следващият път, когато решите, че сте готови за нова връзка, задайте си тези три въпроса:

1. За какво е тази връзка?

Преди винаги скачах във връзките си без да имам ясно намерение защо го правя. Исках вниманието на някой друг, за да си докажа, че заслужавам да бъда обичана. Исках да взема повече, отколкото да дам. Бях мотивирана от егото си и неговите страхове и желания да запълни разширяващата се в мен празнота.

Начинът, по който се придвижваме отвъд страховете на егото е като се спрем за момент и си зададем въпроса- За какво е тази връзка?

Без да имаме точно определена цел в самото начало, е лесно да бъдем погълнати от страха. Затова и при последната ми връзка, с партньора ми решихме целта й да бъде мирът и това да помогнем един на друг да открием истината за самите себе си, вместо да се загубим в илюзиите за себе си.

Каква е целта на тази връзка? Да открия мира в себе си. Да разширя усещането му в мен.

И в това се крие разликата. Когато се намериш в ситуация на спор или недоразумение, можеш да си спомниш каква е целта ти- мирът. И да действаш в тази насока.

Идеята на това да си поставиш цел в самото начало на връзката е да имаш възможността да я използваш, когато навлезеш в труден етап. Без въпросната цел е много по- лесно да бъдеш въвлечен в играта на егото, което иска да бъде винаги “право”. Имайки я като нещо общо, ви помага да се придвижвате напред заедно, вместо да действате един срещу друг. В моята връзка разбрах, че общата цел ме свързва с човека до мен и дава възможност и на двамата да се фокусираме.

2. Кои са ограничаващите вярвания, които блокират една автентична връзка?

В огромна част от случаите, в които не преживяваме това, което искаме, то е защото имаме подтиснати страхове свързани с това да го получим.

Например, ако сте решили, че искате да изпитате дълбока и чувствена връзка, а тя още не се е случила, то това е най- вероятно, защото на едно по- дълбоко ниво не сте готови за нея. Зная, че казах, че искам такава връзка, но когато реших да бъда честна със себе си, разбрах, че се страхувам да не се влюбя.

Някъде по пътя бях решила, че влюбването би ме направило уязвима. Когато навлязох още по- надълбоко, забелязах,че поддържам вярата, че не съм достатъчно добра, за да бъда обичана. Не мислех, че съм достатъчно силна, достатъчно успяла или достатъчно забавна, а също така се страхувах, че останалите хора могат да мислят същото.

Така че какво точно правиш, когато разбереш, че се страхуваш от това, което искаш? Какво правиш с вярата в това, че не си достатъчно добър?

Насочваш към това да преодолееш страховете си. Понякога самото осъзнаване на тези страхове ни помагат да ги преодолеем.

Често казвам на самата себе си: “Чувам те страх, но няма да ти позволя да ръководиш живота и действията ми”. Това е моята лична сила, която мога да употребя във всеки един момент.

Тази сила ти отваря път към преминаването отвъд страховете, към които си се прикрепил. Истината е, че си достатъчно добър точно в този един момент. Няма нищо за доказване. Стани любопитен относно вярванията и държанието си. Покани ги в живота си, подложи ги на съмнение и ги гледай как се изпаряват.

3. Върху какво се концентрирам? Върху вътрешността или обвивката?

Връзките основани на страха обикновено започват със силна привързаност към тялото. Не знам за вас, но аз определено съм била въвличана във връзки, само защото външността е изглеждала добре. И не съм обръщала внимание на съдържанието, на ума и вътрешната красота на човека до мен.

Но в края на деня е важно да запомним, че връзката ни е на умствено и емоционално ниво. Ако съдържанието не е завладяващо и вълнуващо, то се върнете обратно към първия въпрос: каква е целта на тази връзка?

Когато насочим вниманието си към съдържанието, а не към обвивката, ние едновременно си освобождаваме от очакванията си и позволяваме да изпитаме мира и любовта по начин, по който не сме смятали за възможен. Обвивката ще се променя, но продължителната и удовлетворяваща връзка започва и свършва с това, което е вътре в човека до нас, а не с етикетите, които му слагаме или дрехите, които носи.

В крайна сметка съществуват два варианта по време на една такава връзка: да се загубиш напълно или да си спомниш кой си, защото от духовна гледна точка всички около теб са твои отражения. И заедно с тази идея връзката се превръща в един чудесен образователен елемент.

Ти си този, който решава дали иска да има връзка базирана на страха или любовта, в зависимост каква първоначална цел си поставиш. Аз лично съм се губила и съм се намирала в различните връзки, които съм имала, но предпочитам винаги второто.

Трите въпроса по- горе са свързани с това как точно да отворите вратата, за да поканите в живота си една изпълнена с любов връзка.

С поставянето на цел водеща към мир, вие си позволявате да преминете отвъд собствените си ограничаващи вярвания, за това, че не сте достатъчно добри и ви дава възможността да се фокусирате върху вътрешното “аз” на човека, а не върху обвивката му. Чрез тази стъпка можете да изпитате едно дълбоко свързване и пълно доверие, които са може би едни от най- прекрасните неща, които могат да се случат между две човешки същества.

Моля сподели тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря!

Източник: http://tinybuddha.com/blog/3-questions-to-ask-yourself-before-you-enter-a-relationship/

You may also like...

1 Response