Тиквен крем с ванилия и орехи


IMAG2496

Преди няколко дни отидох на гости на моята добра приятелка Дани, която както обикновено, точно подготвяше поредната, кулинарна изненада- тиквен крем с ванилия и орехи. Трудно ми е да опиша какво точно се случи с вкусовите ми рецептори, при първата лъжичка от това магическо кремче… Трябва да го опитате, за да разберете :)

Рецептата се оказа много проста и лесна за приготвяне. Единствената част, която отнема малко повече време е обработката на тиквата в уреда за готвене на пара :)

Та ето я пълната рецепта:

Тиквен крем с ванилия и орехи:

♥ 2 ч.ч. тиква, приготвена на пара ♥ 1-2 с.л. мед (в зависимост от сладостта на тиквата) ♥ 2 капки ванилово масло ♥ 1 ч.л. кафява захар “мусковадо” ♥ 100 г смлени на едро орехи ♥ канела

Слагате в кухненския чопър тиквата, добавяте меда, ваниловото масло и кафявата захар (която принципно се слага заради уникалния й аромат) и смилате всичко, докато стане на гъст крем. Сервира се в купички и се поръсва отгоре с орехите и канелата (по избор). Твърде вероятно е да поискате да си хапнете допълнително, така че си сварете по-голямо количество тиква ;)

 

You may also like...