Таханов шоколад


тахан-с-мед
С годините останаха малко неща, на които ми е трудно да устоя. Едно от тях е тахановият шоколад. Другото са красивите, интелигентни и насочени към собственото си, съзнателно развитие жени ;)

Но днес темата е сусамовият тахан и неговия уникален и неповторим вкус. Смесен в съотношение 2:1 (за тези, които обичат повече сладичко 1:1) с домашен, пчелен мед и с добавка от рожково брашно, се получава една невероятна, разтърсваща вкусовите рецептори, комбинация. Количеството се определя от консуматора и степента на глада ;)

И не само това, съдържанието на полезни мазнини под формата на Омега 6 и Омега 9, както и голямото количество белтъчини, витамини и микроелементи, доближават тахана достатъчно до така наречените суперхрани.

В съчетание с меда, който е смятан за най-високо вибрационната и изобилстваща от ензими и пробиотици суперхрана на Земята, както и с рожковото брашно, което от своя страна съдържа три пъти повече калций от какаото и 60% по-малко калории,  това прави тахановия “шоколад” една незаменима наслада както за сетивата ни, така и за цялото ни тяло.

Една малка купичка с накиснати предварително ядки по избор, заедно с няколко лъжички от този шоколад, прави цялата съвкупност още по-неустоима и буквално равняваща се на едно повече от стойностно хранене.

Да ви е сладко и полезно! ;)

А ако имате какво да добавите към тази простичка рецепта, чувствайте се свободни да го направите, използвайки полето за коментари по-долу. Благодаря ви :)

You may also like...

11 Responses