Съществува ли перфектен баланс?


баланс

Лично според мен, перфектен баланс няма.

Истината е, че повечето от нас се опитват да го постигнат, докато той просто не съществува на нивото, на което живеем.

Самата идея за перфектен баланс не е нищо повече от още една игра на нашите умове, които ни водят към поредния омагьосан кръг.

Балансът е нещо, до което можем да сме много, много близо, но не и в идеалните му пропорции. Защо? Просто защото живеем в свят на дуалността и ако сме перфектно балансирани ще се наложи да излезем от него. Не казвам, че това е невъзможно, напротив, само че не е кой знае колко функционално, ако искаме да продължим да се развиваме.

Ние всички растем и се самоусъвършенстваме, докато придобиваме различни опитности. Това се случва чрез скоковете на ума ни от “позитивното” към “негативното” и обратно.

Прекалено дългия ни престой на “позитивната” страна, понякога създава една реалност, в която губим представа за цел и посока, особено ако това, което правим е свързано с предоставянето на стойност на хората около нас. Това означава, че не сме наистина готови да посрещнем нови “проблеми”, които да разрешим или с други думи да превърнем в опитност, която да поднесем на света.

Познавам един човек, който често повтаря следната фраза- “Проблеми не съществуват, съществуват само решения”. Това всъщност без съмнение е една добра програма, която да инсталираме в биокомпютъра си наречен “Ум”. Само че, за да се случи това е нужно време. Време, което определено си заслужава да отделим.

А междувременно е също толкова важно да помним, че не всички хора, с които комуникираме са инсталирали тази програма в умовете си. Противното би означавало да загубим връзката си с тях.

Много от хората, които са успели да достигнат до това ниво на осъзнаване, понякога губят чувство за чуждата реалност и това, че тя все още би могла да бъде изпълнена със съмнения и страхове. Невъзможността да разберем от къде идват тези страхове и съмнения не ни дава шанс да намерим добро решение за техните себеограничаващи програми.

За да можем изцяло да осъзнаем нечий страх, е нужно да се поставим на мястото на човека срещу нас.

Това понякога е доста трудно, особено ако не искаме да приемаме голямо количество от “чуждата” енергия.

Но е напълно възможно и зависи единствено от постоянното ни желание и вложената енергия, за да се научим да го правим.

Моля сподели тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря!

 

You may also like...