Салата табуле с краставица и маслини


IMAG2423

Завръщането ми към суровата храна ме вдъхнови да се насоча към различните видове житни култури, а заедно с тях и към пресните салати. И така, съвсем естествено, се появи и това сурово табуле, пълно с полезни и много вкусни съставки :)

Рецепта за двама

♥ 100 г предварително накиснат за 2 часа булгур* (още по-добре от предната вечер) ♥ 2 домата ♥ 1 краставица ♥ 2 връзки магданоз ♥ сокът на 1 лимон ♥ 2-3 с.л. зехтин ♥ 10-15 натурални маслини ♥ хималайска сол

Булгурът се изцежда добре и се оставя настрана, докато се занимавате с останалите вкусотии. Нарязвате магданоза, краставицата (ако желаете добавете пресен лук и мента) и доматите на ситно, като отделяте сока и семките на последните. Разбъркваме всичко с вече добре изцедения булгур, подправяме и оставяме да изстине леко в хладилника. Ако сте много гладни, то и така ще ви бъде вкусно :)

Една особено подходяща комбинация се получава с житния суров пастет, но тогава и калорийките стават повечко, така че вие си преценете :)

IMAG2424

Ако имате какво да добавите към рецептата, направете го в полето за коментари по-долу. И ако ви е харесала, споделете с приятели :) Благодаря ви!

* Булгурът е обработен предварително на пара, за да се запази по-дълго.

You may also like...

6 Responses