Сурова лютеница със слънчоглед


IMAG2362
Такааа… Отдавна не бях кулинарствал и ето, че се вдъхнових от рецептата, която видях в сайта на моя добър приятел Калоян, “Здрав живот”.

О, лютеница, ти ме преследваш през годините още от детството ми ;)

За моя радост, в рецептата нямаше количества на различните съставки, което ми даде възможност да се развихря както само аз си знам и да сътворя нещо магически вкусно ;)

Метнах “на око” в блендера 3 средно големи, червени чушки, един домат, зърната на една млечна царевица, около 150 г белен слънчоглед, сокът на половин лимон, хималайска сол на вкус и кимион също на вкус.

Завъртях всичко това на няколко пъти, за да се смели добре, а отстрани си подготвих прилично количество пресен карфиол. Като цяло сместа стана не чак толкова гъста, което отдавам на водата, която добавих в началото, но това ми позволи част от лютеницата да бъде хапната под формата на сурова крем супа с парченца пресен карфиол в нея :) С други думи, направих небезизвестното “С едно завъртане на блендера, две ястия” ;) Днес имам намерение да повторя, но този път ще сложа равно количество слънчоглед с тиквено семе и няколко допълнителни подправки, за наслада на сетивата :) Опитайте и вие!

Да ви е вкусно! :)

***

 Споделете вашите варианти на това традиционно българско ястие в полето за коментари. Благодаря ви.

You may also like...

3 Responses