Стивън Хокинг: Във Вселената Съществува Висш Разум!


%d1%85%d0%be%d0%ba%d0%b8%d0%bd%d0%b3

“Форма на интелигентен разум” стои зад сътворението на Вселената. Това казва един от гениите на нашето съвремие, английският физик Стивън Хокинг, изследващ Големия взрив и черните дупки по време на своя лекция пред University of Cambridge.

Той заявява пред студентите, че годините изследвания на Космоса са го довели до заключението за наличието на странен феномен, който няма нищо общо с универсалните закони на физиката. Хокинг нарича този феномен Божествен фактор и смята, че именно той е в основата на сътворението на Вселената.

Физикът разказва, че тези негови наблюдения се потвърждават и от брат му, който през октомври м.г. преминава през клинична смърт за 43 мин. след прекарване на инфаркт. “Брат ми винаги е бил модел на подражание за мен. Неговата рационалност, това, че е здраво стъпил на земята, ме тласнаха към физиката. Но след инцидента той се върна различен човек” – разказва британският учен. И продължава: “Toй ми разказа за съществуването на Разум, който ние, смъртните, не можем да усетим. Той ми разказа за Бог… Модерната наука се основава на разбирането, че съзнанието е част от човешкия мозък, но аз не мога да обясня това, което брат ми е преживял по време на своята клинична смърт. Съзнанието извън нашето човешко тяло ли е? Нашият мозък просто приемник ли е на “вълните” на това съзнание, така, както радиото приема AM/FM вълните? Това са въпроси, на които модерната наука все още не е дала отговор и които могат да променят напълно нашата гледна точка за Вселената и света”.

Моля сподели тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря ти!

Източник: Гнездото

You may also like...