Бърза и лесна техника за дълбок и здрав сън


san

Преди време добър мой приятел сподели с мен, че му е нужен поне един час, за да заспи вечер.

Също така добави, че този един час би му бил от голяма полза, ако можеше да го използва пълноценно, за да си почине добре и да презареди батериите.

Дадох му една съвсем лесна техника, която до сега е помагала на много хора, които имаха същия проблем. Всички без изключение бяха изумени от резултата. Само при един от приятелите ми този метод не проработи. Той просто не си позволи да го опита :)

Сънят си е сън. Или спиш добре и ставаш бодър и готов да се впуснеш в приключението, наречено “Живот” или се будиш на сутринта кисел и намусен.

Избор имаме, а ето я и самата техника, ако евентуално имате подобен проблем или някога ви се случи да не можете да заспите бързо.

Първата логична стъпка е да сте легнали удобно.

След това да затворите очи.

Следва да си прожектирате в главата един “филм” на преживяванията ви от деня. Само че отпред назад.

Започвате с момента, в който сте легнали, продължавате към това как сте си измили зъбите преди това, как сте гледали телевизия (последното не го препоръчвам на никого) и т.н.

Идеята е да се върнете назад виждайки всеки един момент от филма в детайли. Много е лесно, просто и още по-ефективно, което е най-важното.

Моят приятел не успял да стигне до миенето на зъбите. Събудил се на сутринта без аларма и доста по-рано от обичайното. Бодър и свеж. И така всяка една вечер след това.

Друга моя приятелка имаше подобен проблем. Така и не успяла да стигне до момента, в който излиза от асансьора и се прибира вкъщи :) Започна да спи като бебе.

Но да обясним защо работи тази техника.

Умът ни е като пружинка. През целия ден преживяваме много и различни ситуации, които натягат пружинката и в края на деня тя е до такава степен пренатегната, че не може да се отпусне и да остави тялото и съзнанието ни да починат.

По гореописания начин помагаме на пружинката да се отпусне.

Толкова е просто.

И още по-ефективно, както споменах.

Единственото, което е нужно в случая, е да си позволите да опитате. Ще се изненадате приятно от резултата :)

Моля сподели тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря ти!

 

 

You may also like...

11 Responses