Слънчогледово смути с диня и мед


IMAG2400
Както най-вероятно сте забелязали, напоследък съм се ориентирал към едно сериозно експериментиране с вкусовите си рецептори и в частност със стомаха си ;)

И въпреки, че дините вече се изчерпаха, аз успях съвсем “случайно” да се натъкна на няколко, в едно малко магазинче в центъра на родния ми Сливен, където се подвизавам в момента.

И в името на експеримента,  реших да смеся недопустимите според разделното хранене съставки- диня, слънчоглед и мед. Мдаа, една доста интересна комбинация, която дойде точно навреме, след една от доста усилените тренировки, които правя.

Рецептата и тук, както при повечето смутита е лесна и бърза. Единствено е хубаво да накиснете предварително слънчогледа за няколко часа, а ако е покълнал, то още по-добре. За смутито, което виждате на снимката, използвах около 50 г предварително накиснат слънчоглед, който първо направих на мляко в блендера. След това добавих два резена, нарязана и добре изчистена от семките диня, една лъжица домашен, пчелен мед и оставих блендера да работи за още една минута.

Резултатът беше много приятен, а последствията за тялото ми бяха единствено още по-големите количества енергия и допълнителното желание за лицеви опори и набирания, които подтиснах с усилие, за да се запазя за следващия ден ;)

Наздраве! :)

 

You may also like...