Силата да промениш живота си


kamen bryag

 

В разгара на лятото всеки един от нас има желанието да разполага с неограничена енергия и ентусиазъм, чрез които да се възползва максимално от топлите и изпълнени със слънчеви лъчи дни.

Ако и вие като мен, имате желание да се насладите на всеки един летен миг, то неминуемо във вас възниква и следния въпрос:

Как да успеем да постигнем състоянието, в което да се чувстваме по този начин? Какво е нужно да бъде направено, за да се настаним в едно физическо тяло, придружено с ясна и способна на креативност менталност, която да бъде ръководена от една осъзнатост на ниво, което повечето хора наричат духовно?

Отговорите са кратки, но за да се придвижим към осъществяването на гореспоменатото състояние, ще бъде нужно да работим с тях месеци наред, за да променим дълбоко наложените с годините програми за това как е най-добре да се чувстваме и как точно би било най-добре да функционираме в света, който ни заобикаля.

На първо място е нужно да разберем, че всичко опира до нашето индивидуално възприятие за самите себе си. И да поемем ясната отговорност, че зависи единствено от нас самите да променим ситуацията, в която се намираме, независимо дали е свързана с начина, по който изглежда физическото ни тяло, с менталните и емоционални блокажи, които бихме искали да преодолеем, или с дисбалансите на всяко едно ниво, които да изчистим и върнем към равновесие. При всеки един от хората това ще бъде различно, което е и съвсем нормално, имайки се предвид, че всеки един от нас има различни цели, желания и стремежи по пътя на живота, който е поел.

Един от основните аспекти, чрез които да успеем да направим това, е да се спрем поне за няколко минути и да се вслушаме в безкрайната интелигентност на физическото ни тяло, което ни дава прекрасна и много точна обратна връзка във всеки един момент от настоящето. Нещо, което повечето от хората никога не правят, поне докато не се стигне до вече сериозни блокажи и дисбаланси. Или с други думи, докато “не опре ножа до кокала”, както се казва в една добре позната българска приказка.

Ако разполагаме с познанието, което са имали нашите предци преди хиляди години, то няма да се налага да стигаме до въпросните моменти, изпълнени със силна болка и неудовлетвореност. И тук единственото, от което се нуждаем, за да се възползваме от въпросното знание (което е навсякъде около нас) е да решим да го приемем в живота си. Простичко е. Признавам, отнема време, но веднъж започнали и видели резултатите, до които води, съвсем естествено е да продължим напред.

Преди пет години и половина нямах възможността да ходя, имах пълна загуба на паметта и бях в една много далечна психиатрична клиника, след като бях претърпял 4- часова опреация на черепа, за да ми сложат титаниева пластина, вместо липсващата част от черепа ми. Бях се срещнал челно с един бързодвижещ се автомобил, насред тъмна магистрала близо до Спрингфийлд, Илиноис.

На първо четене всичко това звучи доста страшно, нали? Само че беше въпрос на личен избор да реша по какъв начин да се справя с въпросната ситуация. Реших, че животът е прекалено красив и изпълнен с прекрасни моменти, за да се оставя да ми бъде отнета тази негова вълшебна красота. И се възстанових.

Отне ми години, изпълнени с непрекъснато търсене на нови и нови начини, методи и техники, чрез които да заздравя и излекувам не само физическото си тяло, но да достигам всеки един ден до менталната яснота и душевно спокойствие, за които споменах малко по-горе.

В момента имам издадени три книги, свързани с личната ми опитност във сферата на всяка една от човешките същности- физическа, ментална, емоционална, духовна и социална. Заедно с това се срещам със стотици хора, които имат желанието да предприемат въпросните стъпки. И всичко това е  в резултат на личния избор, който съм направил в даден момент от живота си и действията, които съм въвел в ежедневието си, за да може всичко това да се осъществи.

И осъзнах, че всеки един от хората на тази земя може да направи същото, стига да го пожелае истински.

Тъй като самият аз с нищо не се различавам от всеки един от вас. Единствената разлика е, че съм взел съзнателното решение да вървя по път осеян с нови знания и опитността придобита от практикуването им, в зависимост кои от тях кореспондират най-ясно вътре в мен самия.

Нещо, което може да направи всеки един от вас. Тук и сега.

Утрешният ден така или иначе ще настъпи, и тогава отново ще можем да си зададем въпроса- какво направих днес, за да се чувствам по-добре утре? И в зависимост от отговора, ще разберем до каква степен държим на самите себе си, до каква степен сме се научили да се обичаме. Тъй като, докато не усвоим последното, да обичаме себе си, няма как да се научим да обичаме и хората около нас и да даряваме света с най-доброто, на което сме способни.

Изборът да се погрижите за физическите си тела, променяйки начина си на хранене, или въвеждайки определена и специфична за вас самите физическа активност, изборът да отделите 10-15 минути дневно, за да успокоите забързания ход на мислите, които замъгляват радостта от настоящия момент, или изборът да споделите усмивката си с хората около вас… Този избор е единствено и само ваш…

И когато решите, че искате да промените живота си, то идва момента за най-трудната стъпка- първата, свързана с това да започнете. Но повярвайте ми, решите ли да я направите, следващите ще бъдат все по-лесни и изпълнени с ентусиазъм и все по-пълно осъзнаване, за това, че вътре във вас се крие неподозирана сила, вдъхновение и енергичност, които чакат да бъдат преоткрити и използвани за създаването на една друга реалност, изпълнена с щастие, любов и изобилие от всичко, от което се нуждаете…

Зная, че можете и зная, че ще успеете.

Моля споделете тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря Ви!

You may also like...