Първа светла среща във Варна


среща-варна
Часът е близо 19:00, а денят е 1-ви Август. Заедно с една прекрасна моя приятелка, на име Маринела, стоим в началото на Морската градина и очакваме да се появят няколко светли души, с които да се запозная, а междувременно и да прегърна :)

След няколко мига се задават две колелета и познавам на едното от тях Преси, която вече ми беше писала, че ще дойде, а на другото колело е нейният усмихнат и лъчезарен приятел Мартин.

Усмихвам се и аз и първото нещо, което правя след това е да ги прегърна и благодаря, че са с нас :)

След това всичко става много естествено. Чувстваме се така, сякаш че не сме се виждали от няколко дни и винаги сме били много близки едни с други.

Намираме си една полянка на около 200 м от входа на Морската градина и си правим една чудна трапеза с кой каквото е донесъл :) Чувството за единение се засилва и като че ли сме попаднали в някакъв наш свят, където цари хармония, мир и вкусна миризма на чудни нещица ;)1003507_10201136559210371_233753962_n

Имаме мед с кориандър, фурми, сливи, накиснати бадеми, какаови зърна, сусамов тахан с мед (моята любима халва), пъпеш и не на последно място уникално вкусните произведения на кулинарното изкуство, които Преси е приготвила- орехови бонбони и сушени кюфтенца.

След няколко мига, стоя затворил очи и се наслаждавам на идеалната комбинация от различни видове съставки.

Неземна наслада за сетивата :)

А ако и вие искате да разгледате и опитате направените с любов сурови ястия на Преси, то смело последвайте следната връзка към нейната ярка и изпълнена със светлина и благоухание страница във Фейсбук , която аз лично си превеждам като “Безценните сладки и соленички сурови благинки” ( това с благинките го добавих от себе си :) )

След като сме похапнали леко и приятно, си прибираме останалата храна, изчистваме след себе си и потегляме към едно друго място на вкусни изненади, наречено “Жасмин”. На тръгване оставяме и една, две фурми и едно, две парченца пъпеш на мравките, които така или иначе вече бяха нападнали вкусните ни гозби :)

Малко преди това към нас се присъединява и един мой много близък приятел от годините ми в Лас Вегас, който не съм виждал от близо 5 години. Още една светла душа, която да допълни нашия хармоничен кръг по един съвършен начин :)IMAG2021

Продължаваме с разговорите и прозренията си в прекрасната обстановка на “Жасмин“, а някой от нас си опитват и от техните вкусни ястия :)

Времето напредва и решаваме, че вече всички имаме нужда от една хубава, заслужена почивка след магическия ден, който няма да забравим.

А и всички знаем дълбоко в себе си, че това е началото на едно дълго и стойностно приятелство, изпълнено с много любов, смях и споделени мечти.

Благодарен съм на Вселената, че ни събра…

До следващата ни светла среща, някъде из прекрасната ни страна! :)

Дискутирайте този пост в Гуугъл+

 

You may also like...