Притча за договорите на душата


3d77d9c81181b737adb26eecdf4fc89690074552

 

Събрали се няколко души на съвещание преди въплъщението си на Земята и Бог попитал една от тях:

– Защо искаш да се въплътиш?
– Искам да се науча да прощавам.

– На кого се каниш да прощаваш? Погледни душите какви са чистички, светли, любящи. Те толкова те обичат, че не могат да направят нищо такова, заради което да се налага да им прощаваш.

Натъжила се Душата, но повторила:
– Аз така искам да се науча да прощавам!

Тогава до нея се приближила друга Душа и й казала:
– Не тъжи, аз те обичам толкова много, че ще бъда с теб на Земята и ще ти помогна да изпиташ опрощението. Ще бъда твой мъж, ще ти изневерявам и ти ще трябва да ми прощаваш.

Приближила се друга Душа и казала:
– Аз също те обичам много. Ще дойда с теб и ще бъда твоята майка, която ще те наказва, ще се меси в живота ти и ти ще се учиш да прощаваш.

Още една Душа се приближила и казала:
– Аз ще бъда твоят началник и от любов към теб ще се отнасям към теб грубо и несправедливо, така че да изпиташ какво е да се прощава.

Друга една Душа предложила да й бъде най-добрата приятелка и да я предаде, друга да й бъде злата и несправедлива свекърва и т.н. По този начин се събрала група от обичащи се души, измислили си сценария на своя живот на Земята и се въплътили.

На земята те всички забравили своя договор. Оказало се, че е сложно и трудно да си спомнят за Себе си. Повечето приели на сериозно живота си, започнали да се обиждат и гневят един на друг, забравяйки, че сами са си съставили този сценарий и забравяйки най-важното – че те всички се обичат един друг!

Моля споделете тази притча с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря ви!

Източник: www.inesland.wordpress.com

You may also like...