Лекарите признават, че ваксините са вредни и превръщат имунната ни система в наш враг


vaccine-759x500

През последните години обаче все по-голям брой уважавани учени и лекари започнаха да поставят под въпрос основната пропаганда на ваксините, тъй като резултатите от собствените им, безпристрастни проучвания повдигат тревожни въпроси за дългосрочната безопасност от ваксините. Тези проблеми са свързани най-вече с обема на ваксинираните малки деца и адюванти и съставки, използвани при производството на тези ваксини. Последното такова проучване е публикувано наскоро в списание Pharmacological Research, което предупреждава, че много, много хора са изложени на повишен риск от развитие на автоимунни заболявания след получаване на ваксинации.

Обръщане на имунната ни система срещу нас

Селест Макговърн, печелил награда журналист, пишещ за Green Med Info, отбеляза, че водещият автор на изследването, Иехуда Шоенфелд , е високо уважаван учен в областта на човешкия имунитет. Шоенфелд е автор на множество статии и учебници, някои от които се разглеждат като крайъгълните камъни на автоимунологичната клинична практика. Не е изненадващо, че Шоенфелд е известен като “Кръстникът на автоимунологията”.

Автоимунологията е изследване на това как собствената защитна система на тялото понякога се обръща срещу себе си, което води до развитие на болести като множествена склерозаартрит, синдром на Гилен-Баре и други.

Една от причините за тази неизправност на имунната система е ваксинацията. Както авторите отбелязват в резюмето на изследването:

Ваксинациите са използвани като основен инструмент в борбата с инфекциозните болести и са успели да подобрят общественото здраве. Въпреки това, нежелани ефекти, включително автоимунни състояния, могат да се появят след ваксиниране (автоимунен / възпалителен синдром, индуциран от синдром на адюванти-ASIA). Предполага се, че автоимунитетът може да бъде задействан или усилен от съдържанието на имуногена на ваксината, както и от адюванти, които се използват за повишаване на имунната реакция към имуногена.

Изследователският екип определи тези, които са изложени на повишен риск от развитие на такива автоимунни състояния след ваксинация, както следва:

Има четири групи индивиди, които биха могли да бъдат податливи на развитие на синдром на адюванта: пациенти с предишни автоимунни феномени, пациенти с анамнеза за автоимунитет, пациенти с анамнеза за алергични реакции и лица, които са предразположени за развитие на автоимунитет (с фамилна анамнеза за автоимунни заболявания; асимптоматични носители на автоантитела; пренасяне на определени генетични профили и др.).

Авторите на изследването полагат усилия да подчертаят, че тези потенциални групи индивиди представляват само малък процент от населението и че ваксините като цяло са безопасни. Въпреки това, както отбелязва Макговърн, това просто не е вярно, поради огромния брой хора, които попадат в една или повече от тези категории, включително:

  • Всеки, който има предшестващо автоимунно състояние;
  • Хора, които са имали предишни реакции на ваксини (които лекарите почти винаги пренебрегват);
  • Пациенти с анамнеза за алергични реакции, по-специално за яйца (нещо, което сестрите и други лица, които прилагат ваксини, рядко обсъждат с получателите на ваксината);
  • Хората, склонни към развитие на автоимунитет. Това е мястото, където става наистина интересно, защото това включва пушачи (около 18% от всички американци), хора с високи нива на естроген (всеки, който е на контрацептивни хапчета или хормонална заместителна терапия), и хора с ниски нива на витамин D (проучвания показват, че три четвърти от всички американски тийнейджъри и възрастни са с недостиг на витамин D.)

С други думи, въз основа на констатациите на това проучване, по-голямата част от нас са изложени на повишен риск от развитие на автоимунно заболяване след ваксиниране. Но никой няма да ви предупреди за това и ако се осмелите да поставите под въпрос статуса на ваксината, ще бъдете маркиран като шарлатан или „глобална заплаха за здравето“.

Автор: Tracey Watson

Източник: https://www.naturalnews.com

You may also like...