Как да трансформирате емоционалното хранене така, че да работи за вас


before_after_Osha_Key-e1427270751288

Преди 5 години ударих дъното. Разболях се много тежко и бях с наднормено тегло. Това е и моментът, в който започна моето пътуване към здравето. Не само, че свалих 20 килограма, но също така се излекувах и трансформирах здравето си.

Трябва да си призная, че винаги съм била пристрастена към храната и свалянето на излишните килограми не е променило това. Не съм се излекувала от пристрастяването си, а вместо това го накарах да работи за мен, а не против мен.

Ако сте пристрастени към храната в настоящия момент, то опитът да се откажете от нея може да бъде много стресиращ.

Аз самата винаги съм била очарована от храната и съм обичала (и все още обичам!) да се храня и по-специално да споделям храната си с хората около мен. Да откажеш емоционалното хранене може да бъде много по-трудно, отколкото звучи, дори и невъзможно за някои хора.

Но какво всъщност представлява емоционалното хранене? Това е да се храниш в следствие на някаква емоция. Всеки път, когато ядем храна, която е наистина вкусна и й се наслаждаваме, ние се храним с емоция. Много често някои традиционни празници са свързани с храната, което също е определен вид емоционално хранене. Слабите хора също се хранят емоционално, като повечето от тях изглежда, че наистина се наслаждават на храната си. Всеки път, когато се храните поради някаква друга причина различна от набавянето на необходимите за организма вещества, вие сте във фаза на емоционално хранене.

about-us-osha-key

Емоционалното хранене може да ви служи! Всъщност точно то ми помогна по време на моето собствено пътуване към здравето. Започнах да правя различни проучвания свързани с храната, здравето и небходимите за човешкото тяло вещества. Прекарах стотици часове в кухнята опитвайки различни здравословни рецепти и нови начини на готвене. Участвах в различни суровоядни събирания, на които споделях страстта си с хора на същата вълна.

Разликата беше в това, че този път приготвях храната си, защото тя ме караше да се чувствам добре както физически, така и емоционално. Направих тази промяна, защото заобичах тялото си и исках да го снабдя с възможно най-добрата храна, вместо да се обвинявам и наказвам за това, че ям нездравословно и пия големи количества вино, както правех преди.

Недейте да се борите с пристрастеността си. Просто й позволете да работи за вас. Вдъхновете се и започнете да изследвате здравословните рецепти и експериментирайте. И най-важното, започнете да си водите статистика за това как ви карат да се чувствате определени храни. И тук не говоря само за приятния им вкус, а затова да се фокусирате върху това как ви карат да се чувствате енергийно, как работи стомашно-чревния ви тракт няколко часа след хранене или на следващия ден.

Колкото повече нови навици утвърждавате в ежедневието си и колкото по- съзнателно се храните, толкова повече ще виждате положителната промяна в начина, по който се чувствате и това как започвате да избирате все по-чиста и здравословна храна.

osha-key-about

Не се безпокойте за преодоляването на пристрастяването към храната. Почти всеки един от хората е пристастен към нея по един или друг начин, независимо дали го осъзнава или не. Ние всички зависим от храната, за да оцеляваме (освен може би някои доста рядко срещани бретарианци).

Изберете промяната на собственото си виждане и направете така, че да работи за вас, а не против вас.

Моля споделете тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря ви!

Източник: Оша Кий-  http://www.lovetariandetox.com/

 

You may also like...