Как да бъдем щастливи, въпреки всичко?


happy
Много често, ние хората си задаваме следния въпрос- ” Как да бъда щаслив/а, докато в живота ми съществуват толкова много проблеми?”

На първо място е важно да разберем, че така наречените “проблеми”, всъщност са един от основните начини, чрез които получаваме каквато и да било опитност в този живот.

Те съществуват и ни се поднасят, за да излезем от старото и да навлезем в едно малко по-различно настояще. Настояще, в което да бъдем по-съзнателни за действителността, която създаваме, чрез изборите, които правим.

Това означава да се научим да поемаме отговорност за собствения си живот и постепенно да спрем да обвиняваме хората и обстоятелствата около нас за положението, в което се намираме. Означава да предприемем действия, свързани с коренна промяна на дълбоко наложените в съзнанието ни модели на съществуване, които сме приели за даденост. Означава да излезем от удобната ни комфортна зона, в която се чувстваме толкова “добре”. В нея ние ставаме лениви и не позволяваме на новото да навлезе в реалността ни.

А всяка една промяна може да стане единствено тогава, когато сме пуснали част от старите си закостенели принципи и  сме ги заменили с нови, които да ни служат по-добре.

И когато започнем да осъзнаваме все по-пълно, че ние сме тези, които имат избора и правото да променят живота си във всеки един момент, то неизменно идва и разбирането и вярата, че можем да бъдем щастливи, въпреки всичко.

Без да поставяме маските с изкуствени усмивки върху тях.

 ♥♥♥

Какви са твоите начини да бъдеш щастлив/а, въпреки всичко?

Моля сподели тази статия приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря ти!

 

You may also like...

4 Responses