Йога и Аюрведа


Йога и Аюрведа

Йога и Аюрведа винаги са вървели ръка за ръка.

Факт е, че не са толкова много хората, които са отделили достатъчно време и енергия, за да ги свържат разбираемо и достъпно. Така, че да бъдат разбрани от всеки, който реши да се докосне до хилядолетните им традиции и мъдрост.

Дейвид Фроли е едно от изключенията.

Бях приятно изненадан от запознанството си с творчеството му и неговата “Йога и Аюрведа”.

И тъй като в продължение на години ме вълнуваше връзката между двете, с удоволствие се впуснах из редовете на добре подредената книга.

Отгръщайки страниците затвърждавах знания, които бях придобил от личен опит, и все повече елементи от “големия пъзел” се наместваха в ума ми.

А както добре знаем, ума е перфектния инструмент, който да използваме за създаването на реалността в и около нас. За това, разбира се, Фроли също отделя време и внимание, но хубавото е, че можем спокойно да изберем от коя точно част на книгата да се възползваме, без да разсъждаваме много, много, дали е нужно да се чете глава след глава.

Откриването на собствената конституция: вата, пита или кафа, става възможно чрез интересните и подробни тестове, които авторът предлага, а информацията за това как да балансираме цялостната система съзнание-ум-тяло, е също внимателно подбрана.

Видовете хранене и различните по вид храни, медитативните техники и физически упражнения са в унисон едно с друго и единствено допълват цялостната картина.

Фактът, че Фроли е човек от Запада, който посвещава живота си на източните учения, единствено му дава голямото предимство да види тяхната гениалност през призмата на обусловения с много и различни по вид шаблони западен ум. От там и идва възможността за поднасяне на информацията по разбираем и достъпен начин- нещо, с което авторът се справя добре.

Йога и Аюрведа е книга както за тези, които тепърва навлизат в материята, така и за онези, които искат да обогатят и затвърдят натрупаните си знания.

♦♦♦

Йога и аюрведа Книгата можеш да поръчаш от сайта на ИК “Бард” с 20% намаление.

  *Изд. „Бард“ е партньор на drugata-realnost.com

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...