Знаете ли какво точно искате?


killing-question
Много често при комуникацията си с хората около мен забелязвам, че голяма част от тях нямат кой знае колко добра идея какво всъщност искат.

И тук става въпрос за почти всички сфери на живота им.

Липсва конкретно изявено намерение и желание, за това какъв партньор искат да имат в живота си, за това с какво точно желаят да се занимават в професионален план, дори за това каква вечеря ще си направят малко по-късно вечерта…

Но нека да подходя сериозно към темата.

Наскоро срещнах добра моя приятелка, която сподели с мен, че напоследък не се намират мъже, които да отговарят на нейните изисквания.

Веднага й зададох следните въпроси: “Какъв партньор би желала да привлечеш в живота си? Как точно си го представяш? Какви качества притежава? Можеш ли да го визуализираш, когато затвориш очи?”.

Тя ме погледна и единственото, което ми каза, е че иска да е “истински”. Усмихнах се, и казах, че около нас е пълно с истински хора, от плът и кръв (намирахме се в центъра на една оживена бирария в центъра на града), въпреки че добре знаех какво има предвид. Съществува една малка подробност, обаче.

Вселената не възприема понятия като “истински” или “лъжлив”, “добър” или “лош”. Тя очаква от нас да изразим намерението си по възможно най-ясния и конкретен начин. В най-добрия вариант, чрез визуализация.

Да затворим очи и да видим в неограниченото пространство на нашето въображение човекът, с когото бихме желали да споделяме част от нашето съществуване. Не е нужно да има конкретен образ, въпреки че и това помага много. Просто след като се появи ще се зачудите как така прилича на любимия ви актьор/актриса ;) (примерно)

Развихрете въображението си, няма какво да ви спре, освен вас самите. А и никой не може да ви види и да ви направи забележка за това, което правите :)

Създайте цял филм, в който вие сте главният герой/героиня, а другият основен персонаж е човекът, който искате да бъде до вас. Може да бъде и сериал, ако така ви харесва повече. Вие решавате.creative

Важното е да се “видите” с въпросния човек във възможно най-много и различни ситуации от живота. Как готвите заедно и се смеете, как вървите в парка хванати за ръка, как правите любов, как се гушкате след това и се усмихвате блажено един на друг, как карате заедно любимите си велосипеди или плувате в топлото море, как се наслаждавате на приятно хладния тропически коктейл след като сте излезли от водата :)

Както виждате вариантите са безкрайно много. А докато гледате различните епизоди, съпреживявайте ги заедно с героите. Спомняте ли си как се смяхте на последната комедия, която гледахте миналата неделя? Или как плакахте, докато гледахте онази тъжна драма? Колкото повече емоции преживявате, докато гледате собствения си “филм”, толкова по-добре.

Вселената обича картинката да е пълна.

Единственото, което е нужно, е да се освободите от миналото си, да осъзнаете, че тук и сега, в този настоящ момент, зависи единствено от вас какъв би могъл да бъде живота ви и да действате.

Когато за пръв път реших да използвам съзнателно визуализационния процес за създаване на собствената си реалност, бях доста скептично настроен. Но реших, че няма какво да губя. Какво пък толкова, ще отделя 10 минути, за да видя какво ще се случи.

Току що бях написал “Другата реалност” и нямах никаква идея как книгата ми ще стигне до вас, хората. И тогава започнах да визуализирам как вървя по една средно голяма улица и минавам покрай витрината на малка, приятна книжарница.

Точно зад стъклата виждах няколко стелажа и на най-горния стоеше моята книга. Аз се усмихвах, а междувременно усещах мириса на цигарен дим, чувах думите на хората около мен и изобщо възприемах всичко “случващо” се в този кратък филм, който сам си прожектирах в съзнанието.

Една година по-късно бях издал книгата си и започнах да правя представяния из цяла България. Въпреки това, визуализацията ми така и не се осъществяваше.

Защото бях забравил, че към нея имаше добавена и една малка подробност.Издателството, което исках да я разпространява, и с което желаех да работя занапред.

Още като дете четях книгите на ИК “Бард” и се потапях дълбоко в страниците им. И не веднъж си представях какво ли би било да напиша книга, която да бъде издадена там.

Такааа…  съвсем “случайно”, няколко месеца след като самостоятелно бях финансирал книгата си, телефонът ми звънна и чух гласа на един от собствениците на ИК “Бард”, с който също така “случайно” вече се бях запознал преди около година.  Сподели ми, че е прочела “Другата реалност” за отрицателно време и има желанието да се видим. Срещнахме се няколко дни по-късно, за да подпиша договора си за издаване както на “Другата реалност”, така и на всички останали бъдещи мои книги.

На 27 Май беше и официалната премиера на книгата. Излязох да се разходя вечерта по улиците на родния ми град, с идеята да мина покрай някоя от книжарниците, за да видя как изглежда корицата на живо. Наближавайки витрината, се загледах в стелажите отпред, но не я видях.

Влязох вътре и я открих на масата за нови книги, хванах я в ръце и й се порадвах за няколко минути. След това излязох и си тръгнах изпълнен с благодарност и любов към вкъщи. Усмихвах се блажено, докато вървях по главната улица на града, но изведнъж в ума ми нахлу идеята да се обърна на дясно. Завъртайки глава, видях витрините на една друга книжарница, а на стелажа зад нея стоеше “Другата реалност”. Беше на средния ред, не на най-горния :)

В същия момент подуших и цигарен дим… трудно ми е да ви опиша как точно се почувствах…

Мога да дам още много примери, като втората ми книга, която също е вече факт и скоро ще се появи на някоя от лавиците, за да се “изненадам” отново :) Мога да споделя и как излекувах разбитото си тяло след тежката катастрофа преди няколко години… как в момента привличам всичко най-хубаво в живота си…

Сега ми е доста по-лесно, тъй като зная със сигурност, че всичко е вътре в нас.

Ние сме както режисьорите, така и главните герои в един прожектиран от собствените ни съзнания въпросфилм.

И всеки един от нас сам избира жанра в него…

Въпросът е, какво бихте искали да изживее вашият главен герой?

 

 

You may also like...