Закуска за шампиони


IMAG2537

Както вече сте разбрали, обичам много да експериментирам. И поради тази причина, често забърквам най-различни видове храни, за да видя какво ще се получи и как дадена комбинация ще повлияе на организма ми и в частност на стомаха :)

Спомням си как като дете си мажех филия с масло и сладко от шипки, върху което слагах натрошено сирене и нарязан на ситно чесън. Ммм, доста нестандартно и много вкусно, казало зайчето и… нататък знаете ;)

В случая в употреба влезе отново авокадото, както и бананът, който наскоро отнесе доста положителни и не само коментари. Този път сложих в купичката следните продукти:

♥ 60-70 г предварително накиснати орехи и кашу ♥ 3 с.л. покълнал слънчоглед ♥ 1/2 авокадо, нарязано на малки парченца ♥ 1 банан (също нарязан) ♥ 1 с.л. пчелен мед

За гарнитура на тази калорийна бомба, богата на Омега 6 мастни киселини и множество други полезни съставки, добавих и маслини каламата. В древната Аюрведа се казва, че едно ястие е нужно да съчетава всички вкусове. В случая се справих добре и честно казано ми беше много, ама много вкусно :) И спокойно с една такава купичка замествам обяда си, като след това се чувствам достатъчно сит и зареден с енергия чак до следващата сутрин. И как няма, когато тялото ми се е сдобило с толкова много и различни по вид полезни вещества :)

Какви са вашите нестандартни рецепти? Споделете ги в полето за коментари по-долу. Благодаря Ви!

 

You may also like...

5 Responses