Заземяването може да намали възпаленията в организма


заземяване

Заземяването, процесът на получаване на чувство за свързаност със земята чрез изглаждане на естествено срещащите се електрически честоти на тялото и тези на земята, е идеален начин да се оптимизира цялостното физическо и психическо здраве.

Пионери в концепцията твърдят, че електроните на Земята помагат за неутрализиране на свободните радикали, и чрез използване на тялото като проводник, е възможно тази полезна енергия да се прехвърля директно към индивида.

Премахването на бариерите, които пречат на този процес – обувки, градинарски ръкавици или други изолационни елементи – и вместо това ангажиране в дейности като босо ходене по тревата или на плажа до 30 минути дневно, или градинарство (внимателно) с голи ръце, е доказано, че е един ефективен начин да се предотвратят здравословни проблеми.

Холистични и билкови експерти обясняват, че като носят обувки с каучукови или пластмасови подметки, хората буквално се закриват от земята, поставяйки бариера, която предотвратява достъпа им до по-добро здраве; „ние се ограничаваме от неизползвани ресурси и по този начин ограничаваме излагането си на най-големия антоксидантен източник в света.“ За тези, които не са в състояние да извършват такива дейности, съществуват заземителни технологии като заземителни чаршафи, сандали и покривала за седалки на кола, служещи за постигане на същите или подобни цели.

Как заземяването помага на здравето? Проучванията показват, че заземяването повишава енергията, засилва имунната система, стимулира по-бързо изцеление и намалява стреса. Изследване, публикувано в Списание по алтернативна и допълнителна медицина, свързва заземяването с възможността да се ресинхронизира секрецията на кортизол, за да е по-балансирана с нормалния си ритъм. Кортизолът се нарича още хормон на стреса.

Д-р Даниел Чонг, който е лекар-натуропат, лицензиран в щата Орегон, казва, че заземяването „насища здравите тъкани в тялото с отрицателни електрони, като създава бариера, през която не могат да преминат тези свободни радикали, и по този начин ви предпазва от повредите, които биха предизвикали свободните радикали в противен случай.“

Той отбелязва, че заземяването помага за намаляване на възпалението, което може да доведе до развитието на хронични заболявания като рак и артрит, и също така обяснява, че докосването на земята спомага за увеличаване на притока на кръв.

Заземяването също е чудесен начин да възстановим връзката със себе си. Казва се, че излизането на открито и чувстването на неща като почвата, листата и тревите подхранва ума, тялото и душата, позволявайки на хората да се чувстват в едно с природата и света.

Сподели тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря ти!

Източникbiopogled.com

You may also like...