Диета за душата


resized

Всеки човек трябва да знае как да се грижи ефективно не само за физическото, но и за емоционалното, менталното и духовното си тяло.

В момента, в който произнесем думата диета, стомашните ни мускули се свиват и в съзнанието ни се пораждат множество неприятни асоциации: контрол, ограничения, претегляне, лишаване, глад, болка, грижа. За нещастие обикновено свързваме диетата с чувство за вина и дискомфорт…..

Думата диета идва от гръцки и означава начин на живот. Това включва поддържане на всеки елемент от съществуването ни.

Първоначалната концепция за диета не е свързана само с тялото ни, но и със здравето на ума и духа ни.

Добре би било съвременната диета да бъде вярна на гръцката идея, а не да бъде изолирана част от здравословната ни програма. Ястията и водата може да са основният източник на енергия за физическите ни тела, но се нуждаем и от други форми на храна.

Душите ни имат нужда от храната на любовта, а духът ни се храни със светлина и въздух. Ако получаваме достатъчно свеж въздух, любов, естествена светлина, чиста вода и енергийна храна, тези космически елементи ще се съчетаят и ще съставят цялостна диета.

Така ще постигнем нов начин на живот, който да ни дари с добро здраве, дълголетие и спокойствие на ума и духа.

Това е основата на холистичното здраве, което включва цялостния ни начин на живот.

Когато преди известно време ме помолиха да изброя десет супер храни за душата, без да се замисля, споделих следното:

“Осъзнато дишане, осъзнато ходене, осъзнато слушане, осъзнато говорене, осъзнато шофиране, осъзнато писане, осъзнато четене, осъзнато сънуване, осъзнато обичане и не на последно място осъзнато хранене” :)

Като е много важно да се разбере, че думите “осъзнаване” и “осъзнатост” са от съществено значение за едно балансирано пребиваване в реалността, която ни заобикаля.

И не толкова самите думи, колкото тяхното преживяване и истинско разбиране…

Моля сподели тази статия с приятелите си, за да бъде полезна и на тях. Благодаря ти!

You may also like...