Да надминеш себе си


IMAG1994Току що се прибрах от сутрешната си колоездачна тренировка, не можейки да повярвам какво се случва с тялото ми.

Не бях въртял педалите от близо година и миналата събота реших, че е време да открия сезона. Направих го, но с толкова мъка и изтощение, че преживяването не беше особено приятно. Маршрутът, по който карах е  дълъг 16 км и води към сърцето на Стара планина. С други думи не е равен :) И ми отне около 100 минути, за да го премина.

Реших, че нивото на енергията в тялото ми изобщо не е в ред и веднага предприех необходимите мерки.

В понеделник минах към втория си суровояден експеримент (първият беше 40- дневен), като внимателно подбрах храните, които да ми дават всичко необходимо, при положение, че тренирам всеки ден . Направих още 2 изкачвания в понеделник и сряда, но този път по друг маршрут, със същата дължина, но малко по-труден :)

Покачването на енергията в тялото ми се усети осезаемо.

Вчера пристигна и новият блендер, който си бях поръчал и веднага започнах да приготвям храната си под формата на смутита, за да дам още по-добра възможност на тялото ми да се изчисти и да използва енергията си не за храносмилане, а за другите ми ежедневни дейности.

Резултатът беше впечатляващ.

Днес сутринта се събудих, и след сутрешната си медитация и йога, облякох екипа, изпих поредното смути  направено от пъпеш, праскова, магданоз, мед, пчелен прашец и вода и тръгнах нагоре по съботния маршрут, за да си сверя часовника, така да се каже :)

Усетих толкова много свободна енергия в тялото си по време на първите 20 минути, че веднага реших да дам всичко от себе си и да стигна до върха за не повече от час. След по-малко от 55 минути, всички минаващи покрай мен коли, можеха да чуят радостните ми викове :)

Отново бях надминал себе си…

Но по-важното тук е да разберем каква е причината да успея да направя това.

Суровата храна, особено приемана в течна форма, дава възможност на организма ни да използва минимално количество енергия за преработването й.

От друга страна, запознавайки се добре с различните видове храни, можем вече да си направим един наистина балансиран хранителен режим, който да снабдява тялото ни с всичките му необходими “градивни материали” (въглехидрати, протеини, фибри, аминокиселини, витамини, микроелементи и минерали).

За да направим това, обаче, е нужно първо да променим някой от основно наложените ни програми като- “Ако не ядеш месо, няма да си силен”, “Ако не си изпиеш млякото няма да си получиш калция” или “Ако спреш животинските продукти ще се разболееш” и т.н.

Всичко е въпрос на информираност, приятели. Да се отворим към света около нас и да използваме всичката информация, която ни се предлага, за да изпълним живота си със сила, енергия и благодат.

Но за това е нужна осъзнатост.

Сега отивам да си довърша тренировката свързана с катеренето, тъй като ми остана енергия в повече. А и имам семинар за подготвяне :)IMAG1969

 

Едно голямо “наздраве” от мен с поредното вкусно смути :)

п.с. За малко да забравя :) Втората ми книга със заглавие “Медицината на новото време” е завършена :)

В нея със сигурност ще успеете да намерите още много, много полезна информация както за храненето, така и за различните начини да прочистите и излекувате телата си и да промените живота си. А докато “Медицината” излезе от печат, можете да се насладите на “Другата реалност:)

До скоро!

You may also like...