Страничните ефекти от йога, за които никой инструктор не говори


буда

Страничните ефекти от йога върху вашето здраве

 1. Ще заспивате по-лесно вечер и ще са ви нужни по-малко часове сън. Ще си лягате в 9 и ще ставате в 5 (вероятно, за да гледате изгрева). След като се насладите на чудното утринно небе ще осъзнаете, че нямате идея какво да правите с цялото това свободно време. Ще седнете на компютъра и ще гледате котки в 9gag в продължение на три часа. Или още по-страшно – ще излезете СРЕД ПРИРОДАТА и ще правите откачени неща от типа на СПОРТ. Кой луд излиза по това време на денонощието да бяга в парка?! Отговор – вие.
 2. Ще станете по-силни и гъвкави. Приятелите ви ще забележат. Всеки път, когато някой се мести ще ви се обажда за помощ, а в замяна ще ви обещава да ви черпи бира. Вие ще помагате на драго сърце. Това си е чиста карма йога, все пак! Но без бирата. Предпочитате чешмяна вода, пречистена през въглена на новото ви Bobble шише.
 1. Стойката ви ще се промени, въпреки 8-часовия работен ден + трите часа, прекарани в интернет в ранни зори. Хората около вас ще забележат. Какво й се е случило на тая?! Пазете своята тайна! Не им казвайте, че практикувате йога.

Странични ефекти от йога върху социалния ви живот

 1. Приятелите ви ще имат сериозни колебания дали да ви поканят на домашното събиране в събота. През последните 3 месеца всеки път, когато се видите, заявявате, че нещо не ядете. Когато спряхте месото, успяха някак да го преглътнат, но кой човек с всичкия си отказва бял хляб, хубаво българско саламурено сиренце и сладолед от Confetti? Защо избирам да не ям някои храни може да разберете тук и тук.
 2. „Как така не пиеш алкохол/кафе/газирани напитки?!“ е реплика, която ще чувате толкова често, че рано или късно ще трябва да седнете да напишете официален отговор, да си го ламинирате и да го връчвате на всеки възмутено-любопитен познат.
 3. Никой няма да ви идва на гости. Ще ви останат само тримата ви най-верни приятели, с които сте се запознали на последния кундалини йога семинар. Заедно ще си се събирате и ще си правите магданозени кюфтета и стекове от цвекло. Обяснимо е защо другите ви отбягват.

Странични ефекти от йога върху семения ви живот

 1. Ще имате повече сили и енергия и ще искате да прекарвате повече време сред природата. Скоро партньорът ви ще осъзнае, че трябва да влезе във форма, за да ви насмогва. И това няма да му хареса. Вместо да пиете бира в близкия бар в събота вечер, ще ходите на йога заедно в неделя сутрин. Живот ли е това?!
 2. Когато си търсите нов партньор, един от основните ви критерии ще бъде да можете заедно да практикувате акро йога. Вечер ще заспивате с мечти за някой, с когото заедно да си хапвате от вкусните ви вегански ястийца. От Холивуд няма ли най-сетне да направят романтична комедия за ню ейдж двойка?
 3. Ще помолите партньора си да дойде с вас на тантра уикенд. Той ще ви изгледа глуповато, докато от устата му нежно се подава парче чипс. След дълги увещания ще успеете да го убедите, но при едно условие – да си скриете два суджука в тайния джоб на чантата. Нормалните хора ядат протеини!

Странични ефекти от йога върху работния ви живот

 1. Продуктивността ви ще се повиши. Шефът ще започне да ви дава повече работа. Вие ще я вършите с лекота. Той ще забележи и ще ви предложи повишение. Колегите ви ще започнат тайничко да ви мразят. Скоро ще им станете шеф. Тогава ще ви мразят съвсем не тайничко. На всяка мнителна забележка вие ще отговаряте с блага усмивка (може и с прегръдка). Дали пък не сте откачили тотално?!
 2. Спонтанно и неумишлено ще канализирате Буда, Конфуции и гост-преподавателя, чийто уъркшоп посетихте миналия месец. Колегите ще започнат деликатно да ви отбягват. Кога се трансформирахте в духовен учител?!
 3. Ще сте подложени на много изпитания. Колегите ви ще носят понички в офиса и стратегически ще ги поставят на вашето бюро. Често във ваше присъствие ще се водят дискусии за далечните ни месоядни предци. Ще се шегуват със странните напитки, които редовно вадите от чантата си. Какво, по дяволите, е Комбуча?! На вас не просто, че няма да ви пука, но дори и ще ви е забавно. Защото вашият дзен никой не може да го вземе. Знаете си, че рано или късно те ще се присъединят към отбора на зеленоядните, овързващи се на фльонга, поздравяващи с „Намасте“ хора. Неизбежно е.

Благодаря ви, че подхождате с усмивка към всеки ред от тази статия! Когато умеем да се смеем над себе си, тогава можем пълноценно да се радваме на живота и да го приемаме с лекота.

Хари Ом

Мон ॐ

Източник: goyogaflow.com

You may also like...