Разговори с Бога


Нийл Доналд Уолш 2

“На този ден, аз вярвам, че Бог иска да знаеш, че ако си мислиш, че няма какво да загубиш, печелиш. И ако мислиш, че трябва спечелиш нещо, ти губиш. Всичко се свежда до мотивацията. Защо правиш това, което правиш сега? За да избегнеш загуба? Или да постигнеш печалба? Погрешна причина и в двата случая. Животът не се отнася до печалбата или загубата. Животът се отнася до това да бъдеш или да не бъдеш. И недей да правиш неща, за да избегнеш лична загуба. Прави нещата, за да постигнеш лична автентичност. Тогава животът ще придобие смисъл без значение какво се случва край теб. Ясно ти е защо това ти е било казано днес, нали?”- Нийл Доналд Уолш

Да разговаряш с Бог е възможност, която ни се предоставя във всеки един момент. Всеки ден. Без изключение.

Единственото, което се иска от нас е да задаваме въпроси и да сме отворени за отговорите, които ще получим.

Тъй като, уверявям те, голяма част от тях са в състояние да разбият наложените в умовете ни вярвания, на базата, на които сме свикнали да съществуваме.

И точно поради самия страх от тази промяна ние не искаме да общуваме с Бог.

Но дали е толкова просто?

Ако попитате Нийл Доналд Уолш, то отговорът може би ще бъде “Да.”

Но зад това “Да!” ще застане ясната увереност, че всичко, което преживяваме в живота си е плод на нашия собствен избор. Или с други думи всичко зависи единствено и само от нас самите и готовността ни да поемем отговорност за собствената си съдба.

Последното не се харесва на много хора, зная това отлично от опита, който ми поднесоха годините, след моите първи разговори с Бога. Тогава, когато все още не бях и чувал за Нийл и неговите книги.

Написаното в тях затвърди огромна част от опитността, която бях придобил по “трудния начин”, както биха се изразили някои. За мен, обаче, това е единствената опитност, която е могла да ме превърне в това, което съм в момента. А именно човек, който се стреми с всеки изминал ден да бъде по-добра версия на вчерашното си Аз.

И ако и Ти, човекът, който чете тези редове желаеш промяната в теб да стартира или продължи, то отвори неговите “Разговори с Бога”, където смело бих казал, че е успял по един наистина достъпен и разбираем начин да покаже как Създателят комуникира с нас. А именно като с равни, като със свои деца, на които е дал всичко, с което разполага и той самия.

Защото всички ние сме творци дошли тук, за да осъзнаем собствената си значимост в един процес, който тече на много и различни нива.

И който отеква в множество Вселени.

Нийл ще бъде в България на 27 и 28 май, за да сподели с нас своите прозрения, натрупани от многото години на “Разговори с Бога”. Аз ще бъда там. Ела и ти :)

 

You may also like...