Проект “Осъзнато Живеене”- мисията е възможна


Conscious Living Project Pic- 720 на 405

В центъра на България, в сърцето на Долината на тракийските царе, се намира мястото наречено „Слънчев кът Вдъхновение“- основна част от проекта „Осъзнато живеене“, която ни вдъхнови да напуснем сигурността на добре познатия ни свят и да се преместим извън града, където да осъществим една мечта. Мечта за промяна, която да стане пример за всички, които желаят да променят себе си и живота, който водят.

Основната цел на проекта е да възобнови връзката на човека с природата и неговата заложена по рождение осъзнатост за това как да комуникира както с нея, така и с хората и света които ни заобикалят. Очевидно е, че все повече хора започват да търсят тази връзка, която може най-бързо да бъде възстановена чрез самото действие на сближаване и единение със Земята, от която винаги сме били и ще бъдем единно цяло.

Проект „Осъзнато живеене“ има за цел да впрегне в действие и работа всички познати методи за възобновяване на тази връзка, като експериментирайки се стреми да създаде нови такива, които да разчупят досегашния модел, който вече не ни служи.

Творческото начало е заложено във всеки един човек и е ясно, че градската среда не помага за неговото развитие и пълно осъществяване. Липсват основните разбирания за необходимата симбиоза, която да съществува между хора и природа, между вътрешния неограничен потенциал и външния свят, в който той да бъде проявен.

„Слънчев кът“ е далеч от идеята да бъде поредния хотелски комплекс, където да почиваме от ежедневните ни задължения в града. Той е мястото, където да творим собствената си действителност чрез действие, на базата на неизменни закони, които съществуват независимо от това дали ги спазваме съзнателно или не. Един от тези закони е този за Любовта и Свободата, които изключват всякакво насилие върху останалите живи същества. За това и в „Слънчев кът“ произвеждаме единствено растителна храна и самите ние се храним с такава. Нашите гости ще имат възможността да се включат активно в приготвянето й, разбирайки колко лесна за направа, вкусна и питателна може да бъде тя.

Наясно сме, че на първо място е нужно да отделим достатъчно внимание на строителството и базата, в която ще посрещаме всички, които имат желание да се докоснат до живота в единение с природата и да разберат колко удовлетворяващ и зареждащ с енергия може да бъде той. За това сме се съсредоточили в нейното построяване и отделяме огромна част от времето си, за да успеем да финализираме проекта до края на 2018 година.

Заложили сме създаването на 12 до 14 куполни конструкции, които ще бъдат обособени според различни нужди: за временно пребиваване, зала за практики, трапезария за кулинарни кръжоци и хранене, бани и тоалетни, оранжерии, складови помещения и други.

В момента сме в процес на завършване на първите два купола, които ще могат да приютяват между четирима и шестима души, и ще ни дадат възможност да пребиваваме колкото се може по-дълго време в „Слънчев кът“ и да работим по проекта.

Защо куполни конструкции?

Защото сме започнали съществуването си в сферичната утроба на нашите майки и интуитивно знаем, че те са възможно най-добрите жилища, в които да пребиваваме. Защото сферата е една от най-съвършените форми във Вселената. Защото са лесни и бързи за построяване. И не на последно място, защото са финансово достъпни.

Производството на собствена зелена енергия е от основно значение и в проекта е заложено построяването на фотоволтаична, автономна система, която да покрива основните нужди на пребиваващите в „Слънчев кът“.

До момента сме успели да подготвим няколко различни вида екологични градини, които вече са засети и се радваме на първата реколта, която споделяме с гостите си. Те ще дадат възможност на малки и големи да влязат в досег със Земята и да разберат основните принципи за създаването и отглеждането на жива храна. Ще могат да бъдат видени компостни градини, градини в бали слама, обикновени, ръчно прекопани градинки, както и куполни оранжерии, които ще дадат своите плодове през зимата на 2016/2017 година.

„Слънчев кът“ е уникално позициониран ( на 18 км. от Казанлък и 10 км от Павел Баня)  и районът около него е изключително богат на природни и исторически забележителности. В близост се намират десетки водопади между 20 и 120 метра височина. Може да бъде наблюдавано и голямо разнообразие от диви животни, като в рамките на Европа тук е преброен най-голям брой различни видове птици.

Слънчев кът ще предлага различни по вид творчески кръжоци, в които деца и възрастни да развиват своите индивидуални творчески заложби: рисуване, изработване на мандали, съживяване на стари дрехи, йога и пилатес класове, кулинарни кръжоци, йога на смеха, планински разходки, музикални вечери, срещи-споделяния и други.

Ще бъде създаден и специален семинар за всички, които желаят да се научат как да построят сами собствените си куполни конструкции, според личните си предпочитания. За целта ще практикуваме заедно всички аспекти необходими за постигането на яснота в тази насока.

До момента сме вложили в проекта лични средства, които ще стигнат за завършването на три до четири купола. За да успеем да осъществим цялостната идея се нуждаем от твоята финансова подкрепа. Не искаме нищо даром, затова и предлагаме да се възползваш от нашите предложения за подкрепа на проекта, които ще ти позволят да станеш както съ-създател на „Слънчев кът“, така и един от първите, които ще могат да го посетят. Виж проекта ни за обществено финансиране тук.

Избери осъзнатостта и ни помогни да продължим напред. Благодарим ти!

За какво ще се използват събраните средства:

1.  Материали за десет куполни конструкции с различни големини и функции: 50 000 лева

2.  Фотоволтаична, независима енергийна система- 15 000 лева

3.  Превозно средство (употребяван пикап) за пренасяне на строителни материали- 10000 лева

4.  Водопровод и напоителна система- 5000 лева

5. Други (непредвидени разходи)- 20000 лева

Ако желаете да спонсорирате проекта ни чрез банков превод, моля използвайте следните банкови сметки:

Първа Инвестиционна Банка:

IBAN: BG10FINV91501016129460

BIC (SWIFT): FINVBGSF

Уникредит Булбанк:

IBAN: BG84UNCR70001522163395

BIC (SWIFT): UNCRBGSF

Моля сподели проекта ни с приятелите си, за да достигне до повече от тях. Благодаря ти!

You may also like...