Отвъд тайната


отвъд тайната 1

Макар и всеки един ден през умовете ни да минават повече от петдесет хиляди мисли, малко са хората, които разбират, че голяма част от тях са свързани пряко със закона за привличането и създаването на реалността около тях.

“И в началото бе словото”. Познато изречение, нали? Но какво всъщност се крие зад него? Дали нашите мисъл-форми затвърдени чрез думите излезли от устата ни, биха могли да сътворят цял един свят от преживени емоции и опитността идваща от тях?

Отговор на въпроса може да си даде всеки един от хората четящи тези редове, ако си направи труда да направи кратка ретроспекция на последните пет години от живота си, припомняйки си взетите решения, предхождани от повторяемостта на едни и същи, натрапчиви мисли.

Има и такива, които се ръководят от своя дух, който като че ли единствено знае кое е най-добро за нас в настоящия момент. Но малцина са тези, които наистина го правят. Аз със сигурност не съм от тях, въпреки че се старая с всеки изминал ден да оставям на душата ми да ръководи пиесата наречена “Живот”.

Понякога се получава, понякога не. Всеки ден е различно.

Но да се върна на закона за привличането и защо изобщо пиша тези редове.

Защото в небезизвестната книга “Тайната” на Ронда Бърн се спести ценна информация, която щеше донякъде да отблъсне тези, които искаха да станат богати и известни “от днес за утре” (все още има много такива и това е съвсем нормално).

За щастие се намират други хора като д-р Лиза Лав , която е отделила достатъчно много години от живота си, за да сподели опитността от тях, описвайки простичко как всъщност работи гореспоменатия закон и как е свързан той с нашата душа. Много важен момент, който нашето его съвсем естествено и преднамерено иска да пропуснем.

Законът за привличането може да се използва както на нивото на нашето его, така и на нивото на душата ни. Но затова повече в книгата на д-р Лав.

Но нека видим някои от сновните разлики между двете книги, които са отчетливо ясни:

1. “Тайната”: Великата тайна на живота е закона на привличането.

“Отвъд тайната”: Великата тайна на живота е тайната на духа!

2. “Тайната”: Вие сте най-мощния магнит във Вселената.

“Отвъд тайната”: Кои сте “вие”? Кой всъщност се заема с привличането? Вашата духовна същност или вашето его? Как да разграничите едното от другото?

3. “Тайната”: Помолете Вселената за това, което желаете.

“Отвъд тайната”: Помолете Вселената да разбули пред вас какво иска тя да привлечете и да проявите, за да служите на другите.

4. “Тайната”: На Вселената не й е нужно време да прояви исканото от вас/

“Отвъд тайната”: Възможно е Вселената никога да не прояви желаното от вас , особено ако се стреми да пресече импулсите на вашето его.

5. “Тайната”: Подобното привлича подобно. Мислите са магнетични и имат честота.

“Отвъд тайната”: Да, затова преди всичко се стремете да бъдете и да живеете с по-висшето съзнание на душата или ще привлечете само мислите и честотите на егото.

6. “Тайната”: Мислите се материализират.

“Отвъд тайната”: Съзнанието преминава в съществуване. Научете се да бъдете по-съзнателни, така че вашите мисли да не са породени от несъзнателни импулси, от незнание или от егото.

7. “Тайната”: Нищо не може да се прояви като ваше преживяване, освен ако не го призовете с постоянните си мисли.

“Отвъд тайната”: Макар по същество да сте част от единния дух, той се проявява във всекиго и във всичко. Умът на духа е по-голям от вашия и може да привлече към вас събития, за които не сте мислили и ни най-малко не сте искали, в името на вашето духовно израстване.

8. “Тайната”: Невъзможно е да се чувствате зле и да имате добри мисли.

“Отвъд тайната”: Възможно е да ви е зле, да чувствате нормална вина и срам и да имате лоши мисли, които в крайна сметка да ви подтикнат към промяна, за да станете по-добри, по-обичащи и по-духовни хора.

9. “Тайната”: Любовта е най-великата емоция.

“Отвъд тайната”: Любовта не е емоция, а избор. Въпреки че може да се изрази чрез емоциите, тя съществува отвъд тях в царството на душата.

И в крайна сметка на дневен ред идва следното:

“Може да имате всичко, което пожелаете, ала необходимо ли е?”

 

отвъд тайнатаКнигата можеш да поръчаш от сайта на ИК “Бард” с 20% намаление.

  *ИК „Бард“ е партньор на drugata-realnost.com

You may also like...