Отвъд скритите спомени


Отвъд скритите спомени

“Когато оставим да си отиде онова, което мислим, че сме, ставаме това, което сме.”

Детство.

Безгрижие.

Радост и веселие.

Повечето от нас свързват този период от живота именно с това- игра и свобода.

Но ако погледнем отвъд всичко това, ще видим дълбоко скрити, закодирани в несъзнателната ни памет спомени, които ръководят живота ни.

Болка.

Отхвърляне.

Изоставяне.

Неприемане.

Всички те са някъде там, в необятната бездна на ума и неговия неразгадан потенциал. И всички те със сигурност са създали във всеки от нас един “Защитник”, който да ни “помогне” да избягаме от болката, която сме преживели в миналото, и която не желаем да изпитаме отново в настоящето.

Всички ние носим маски, които да ни “предпазят” от превратностите на живота. Маски, които се превръщат в наши характери и ценностни разбирания, на базата на които съществуваме.

И преставаме да бъдем истински. Преставаме да чувстваме и изпитваме най-дълбоките човешки емоции, поради страха от неизбежната на моменти болка.

“Болката е неизбежна, но страданието е въпрос на личен избор”

И това наистина е така. Болката е наш учител, който ако използваме съзнателно, бихме могли да променим живота си и да заживеем в настоящето водени от онова вътрешно наше “Аз”, което е отвъд шаблоните и пластовете, които сме положили върху него с течение на времето.

Пиша тези редове след дни на силни вътрешни сътресения и осъзнавания за самия себе си и маските, които съм използвал и продължавам да използвам несъзнателно.

Просто, защото всички го правим независимо дали си признаваме това или не.

Да бъдем честни пред себе си, че това е така, е първата стъпка към свалянето им.

Процес, който ще продължи докато сме тук.

За щастие в подобни моменти ни се дава възможността да погледнем от друга перспектива, която да ни даде възможност да променим на първо място себе си.

За мен тази възможност дойде под формата на една уникална книга.

“Отвъд скритите спомени” на д-р Менис Юсри, който имам радостта да познавам лично и чиито мисли и опитност ме съпровождаха през последните няколко дни на дълбоки вътрешни осъзнавания.

И съвсем честно споделям, че това е една от книгите, които със сигурност ще препрочитам.

Защото събраното в нея не е поредния “метод” или “техника”, която да ни “помогне” да живеем свободни от ограниченията на Защитника. Тя просто ни показва какви сме в действителност и ни дава възможността да изберем дали искаме да бъдем своето най-истинско “Аз” с неговите “положителни” и “отрицателни” аспекти.

Тъй като, както споделя Менис- “Преживяването надхвърля силата на думите”. А последното идва да покаже, че най-хубавото, което можем да направим е да изживеем съзнателно всеки един момент от настоящето. Позволявайки си да плачем, да се смеем, да обичаме или да мразим. И да приемем всичките тези емоции като част от нашата същност. Защото те така или иначе са неизменна част от нашия огромен потенциал на създатели на реалността, която ни заобикаля.

Да живеем означава да чувстваме в съзнателност заобикалящата ни действителност, която сами сме създали чрез силата на избора, който правим всеки ден. И да си позволим да бъдем колкото се може по-автентични по време на това вълшебно пътуване през времето и пространството.

Книгата на д-р Менис Юсри е написана точно за това.

“Когато се поклоним на реалността, от предизвикателствата, които сме срещнали в живота си, ще заструи мъдрост. И ще посрещнем последиците от действията си с Любов”

otvyd-skritite-spomeniКнигата можеш да поръчаш от сайта на ИК “Бард” с 20% намаление.

  *ИК „Бард“ е партньор на drugata-realnost.com

You may also like...