Мисията на културите и расите


Историческата мисия

“Новата култура, за която говорим, съществува. Тя няма да се създава тепърва. Работата, която предстои, е да се подготви човек да изяви тази култура, да влезе във връзка с Възвишените Разумни  Същества, които я носят, да бъде в общение с тях. Това е идването на новата култура.” ~ Учителя

Каква е историческата мисия на културите и расите? Каква е мисията на шестата раса, от която постепенно ставаме част ние и нашите деца? Какво е нужно да предприемем, за да преминем онази невидима граница, която ни разделя от закостенялото, израждащо се минало и ни въвежда в Новото, чрез което да видим Истинският свят?

За Учителя Петър Дънов това са въпроси, на които е дал ясни отговори още преди близо сто години.

За него не са съществували времеви и пространствени граници, които да ограничат ума и духа му и да му попречат да види отвъд това, което виждат очите.

Неговата мъдрост се е разпростряла из целия свят и носи съвременния отзвук на една светла душа отдала себе си за напредването на цялото Човечество.

За пореден път бях изумен от дълбочината, с която навлиза Учителя в различните теми: тези за Истината, Любовта и Мъдростта, и от какви прости и разбираеми думи се възползва, за да може да предаде чистотата на онова, което трудно би могло да се опише.

Четейки тези думи, навлизах все по-навътре в себе си, осъзнавайки импулсите, които и до ден днешен ме водят в посоката на собственото ми развитие, неизменно свързано с Цялото, от което всички сме част.

Вярвам, че всеки, който си позволи да прочете “Историческата мисия на културите и расите” ще предприеме едно вътрешно пътуване, след което няма да бъде същият.

“В пътя на Любовта ще намериш майка си.

В пътя на Мъдростта ще намериш баща си.

В пътя на Истината ще намериш себе си”.

~ Учителя~

♦♦♦


Историческата мисия на бялата расаКнигата можеш да поръчаш от сайта на ИК “Бард” с 20% намаление.

  *ИК „Бард“ е партньор на drugata-realnost.com

 

You may also like...