Каже ли ти някой “Ти ме допълваш”, бягай!


upi

“Добрият брак е онзи, в който всеки от партньорите избира другия за пазител на самотата му и така и двамата си засвидетелстват най-голямото възможно доверие.” ~ Райнер Мария Рилке

Няма как да не започна тази рецензия с цитат, който самата Упи Голдбърг е използвала в най-новата си книга с интересното и заинтригуващо заглавие “Каже ли ти някой “Ти ме допълваш”, бягай!”.

И не само заглавието е такова, но и темите, които добре познатата ни актриса (и още куп други неща) е успяла да засегне и разчовърка по своя уникален, открит и на моменти (доста чести) забавен начин.

Тъй като какво всъщност е любовта, освен онова усещане за себедостатъчност, което можеш да споделиш с някой друг, като заедно с това продължиш да бъдеш верен на самия себе си? Ето такъв въпрос ни задава Упи и не очаква отговор, а по-скоро се надява да се случи онова обръщане навътре към себе си, за да успеем сами да осъзнаем какво точно желаем както от партьора си (бъдещ или настоящ), така и от живота като цяло.

Не че липсват и съвети от личния й опит, дори напротив, но те някак си стоят встрани и не се натрапват, минавайки леко и затвърждавайки приятно различните аспекти на книгата.

Разбитите на пух и прах идеи за едва ли не вълшебната холивудска любов и страстни мигове, са един от акцентите, чрез които ясно се вижда по какъв начин се налага върху ума на хората идеята за нереално съществуващи образи, към които се стремят и на които да подражават, вместо да бъдат себе си.

Индивидуални и уникални. Още едно словосъчетание, което ми направи впечатление и нямаше как да подмина, докато четях. Защото всички сме такива и за любовта няма една обща рецепта. Тя е изпълнена с безброй нюанси, които ни доказват, че самите ние сме вечно променящи се същества, имайки нужда от различни опитности в постоянно изменящите се стадии на живота ни.

Безкрайно откровена, Упи Голдбърг не се притеснява да засегне нашироко темата за секса, както и тази за пърденето (да правилно сте разбрали, дори и принцесите го правят), която всъщност понякога също се оказва от съществено значение, когато сме решили да живеем заедно и да споделяме собствените си въжделения (и газове).

Много истинска “Каже ли ти някой…” ще те преведе през личната призма на жена с богат житейски опит и ще ти даде идеята, че всъщност най-голямото капиталовложение, което можем да направим, е това да развием себе си и да се превърнем в завършени личности, без да очакваме някого да направи това вместо нас (тъй като това така или иначе е невъзможно).

 

УпиКнигата можеш да поръчаш от сайта на ИК “Бард” с 20% намаление.

  *ИК „Бард“ е партньор на drugata-realnost.com

You may also like...