Дали човешките същества са хищници по природа?


Дали човешките същества са хищници по природа? Нека разберем…

Първо, нека изследваме структурата на зъбите и челюстите. Хищниците имат издължени челюсти, а зъбите им са дълги и остри. Растителноядните имат плоски челюсти и заоблени зъби, движещи се настрани, за да сдъвкват растенията. Челюсти като тези не са особено добри, за да захапеш плячката. Челюсти като тези, обаче…

Хищниците имат много естествени умения за ловуване като нощното виждане. Други естествени способности, които хищниците притежават, включват изключителна бързина и ловкост, за мигновено нападение над дивото животно.

Месоядните животни имат изключително бърз метаболизъм, за да може храната да се преработи и изхвърли, преди наситените мазнини да се абсорбират от тялото. Хищниците имат специален ензим в своите стомаси, който убива бактериите в разлагащото се месо. И те обичат неговият мирис и вкус. Това не само е нормално, това е тяхната вечеря. Растителноядните нямат този ензим, затова хората са измислили други начини да убият бактериите преди те да убият тях.

Няколко от последните популярни аргументи: “Ъъъъ, аз съм атлет и имам нужда от месо!” Сигурен ли си? Карл Люис се е хранил с веганска храна и е тренирал. Спечелил е 9 олимпийски златни медала и вероятно може да ти срита задника. “Ние може и да сме започнали като вегетарианци, но сме еволюирали да ядем месо.” Човешката култура може да е еволюирала да яде месо, но нашите тела не. Яденето на месо е като пушенето на цигари. Хората го правят от векове и им харесва, но накрая може да те убие.

Моля сподели това видео с приятелите си, за да бъде полезно и на тях. Благодаря ти!

Източник: Vegan Holistic

You may also like...