Астрология


astrologia

Още в началото на тази статия признавам, че съм избягвал астрологията през по-голямата част от живота си. За това със сигурност са изиграли важна роля малките карета в ежедневниците, които с по няколко изречения даваха идея за това какво ще ми се случи на въпросния ден или през настоящата седмица.

Обикновено се надсмивах над описаното, а след известно време реших окончателно, че астрологията представлява единствено загуба на време.

Това убеждение се беше настанило трайно в ума ми през по-голямата част от последвалите години, докато не дойде моментът, в който да надникна малко по-дълбоко в тази уникална езотерична наука.

Наричам я така, тъй като за мен тя съчетава по един неповторим начин физическия свят и заобикалящата ни Вселена с невидимите процеси, обгръщащи всеки един от нас.

Мотото “Каквото горе, такова и долу” не случайно е в основата на астрологичната наука, даващо яснота относно това по какъв начин всяко едно човешко същество е свързано с останалата част от познатия ни Космос.

Изследвайки собствения си хороскоп и връзката с влияещите върху съществуването ми планети, доведоха до прозрения, които нямаше как да подмина. В описанията на характера си открих всичко, което съм притежавал като положителни и отрицателни качества, а заедно с това проследих ясно и голяма част от линията на живота си.

И може би най-важното, което астрологията ни дава като информация е това, което всъщност най-малко искаме да видим и приемем вътре в себе си. Тя е като огледало, в което можем да се огледаме, ако разбира се сме решили да бъдем дстатъчно честни към самите себе си. Тъй като липсата на последното условие прави използването на всяко едно огледало безполезно.

С времето разбрах, че една добра астрологична карта има възможността да ни даде насоки, които чрез определени действия от наша страна биха могли да променят съществуването ни. И тук става въпрос са съзнателна работа върху онези аспекти, които не ни служат. Работа, която така или иначе трае цял живот.

Попадайки на новата книга на Силва Дончева “Астрология”, видях още по-ясно онази основа, на базата на която да навлезем по-дълбоко вътре в себе си.

Дали обаче ще обърнем внимание на това, което открием там е отделен въпрос, на който всеки сам може да даде своя отговор.

Със сигурност зная, че използвайки мъдро завещаните ни астрологически знания, бихме могли да напреднем по пътя на развитието си по начин, който да ни изненада.

Авторката в случая успява много добре да въведе неопитния читател в материята, но и да даде достатъчно информация и насоки за тези, които вече имат определена ориентираност в материята.

Дали ще се възползваме от споделеното знание обаче, зависи единствено и само от нас самите.

Пожелавам ти приятно пътуване из космическия зодиак и неговите тайни!

 

%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%8f     Книгата можеш да поръчаш от сайта на ИК “Бард” с 20% намаление.

    *ИК „Бард“ е партньор на drugata-realnost.com

 

 

You may also like...